5.2 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prezentă la aniversarea a 555 ani de la prima atestare documentară a satului Veștem (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prezentă la celebrarea a 555 de ani de atestare documentară a satului Veștem, a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Am fost încântată să fiu alături de comunitatea din Veștem, cu atât mai mult cu cât am celebrat o dublă aniversare, ce marchează 555 de la prima atestare istorică, respectiv 55 de ani de la înființarea Grupului Vocal Folcloric “Vestala”.

Publicitate

Este un loc cu o energie istorică aparte, ce se remarcă printr-un multiculturalism specific Transilvaniei, și a dat României câteva personalități marcante, de la mitropoliți, până la ofițeri sau academcieni care au îmbogățit peisajul intelectual de la acea vreme.

Îl felicit pe domnul primar Marius Grecu pentru că slujește comunitatea cu multă dedicare și interes continuu în a atrage cât mai multe resurse, pentru a aduce bunăstare comunității.

Un alt lucru de apreciat este că, aici, dascălii păstrează obiceiul de a le vorbi elevilor despre folclor, iar doamna învățătoare Maria Neghină a molipsit, cu pasiunea dânsei, generații întregi de elevi care au făcut performanță din interpretarea frumoaselor melodii românești. Grupul vocal folcloric “Vestala” celebrează 55 de ani de la înființare, astfel doamna Maria Neghină și-a petrecut mare parte din viață îndrumând tinerii și învățându-i despre datinile populare, lucru pentru care îi transmit toată admirația mea.

Le-am transmis tuturor veștemenilor cele mai calde urari de viață lungă și prosperă, putere de muncă, și să păstreze mereu vie în comunitatea lor dragostea pentru folclor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri