spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Echert, președinte USR Sibiu: „Cerem coaliției PNL-PSD să rezolve problema de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate înainte să degenereze ” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Echert, președintele USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Ultima săptămână a  adus sibienilor o nouă povară de care este responsabilă, ca de obicei, guvernarea PNL – PSD. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate se confruntă cu o grevă a angajaților, o grevă care are loc la nivel național, dar sibienii îi simt efectele din plin, la nivel local.

Avem de-a face cu un blocaj în procesul de decontare a serviciilor medicale care a făcut ca sistemul medical public din Sibiu să fie la un pas de colaps. Totul se întâmplă din cauza incompetenței și neglijenței coaliției PSD – PNL, deoarece guvernul Ciolacu a lăsat acest conflict de muncă să escaladeze.

Din acest motiv, cetățenii Sibiului suferă, la fel ca toți românii care au în aceste zile nevoie de sistemul de sănătate. Medicii de familie se confruntă cu o paralizie administrativă, neputând elibera trimiteri sau accesa documentele necesare decontării, în timp ce farmaciile navighează într-un adevărat vid informațional, din același motiv.

Cel mai mare pericol este la Spitalul Județean, unde sunt amenințate atât salariile angajaților, cât și serviciile medicale, aprovizionarea cu medicamente sau alte activități. Reprezentanții spitalului, în frunte cu domnul director Chelcea, nu recunosc problemele, deși avem informații că lucrurile încep să se agraveze.

De aceea solicităm conducerii spitalului să dea dovadă de transparență referitor la situația de la spital și la problemele care ar putea să apară, înainte să se întâmple o nenorocire.

De asemenea, USR cere guvernului să intervină de urgență pentru a aplana acest conflict de muncă, pentru a duce protestul la masa negocierilor, astfel încât să nu mai fie pusă în pericol sănătatea românilor și chiar viața celor care depind de decontările Casei de Sănătate.

„Din nefericire, nu trece nicio săptămână fără ca PNL și PSD să ne arate că nu sunt în stare să ne guverneze. De această dată este vorba despre sănătatea noastră, un lucru de bază pentru care plătim taxe lunar” a declarat Adrian Echert, președintele filialei municipale a USR Sibiu. „De mai bine de o săptămână, angajații Casei de Asigurări de Sănătate sunt în grevă, iar guvernanții nu au găsit nicio soluție și nu fac niciun pas să ne scoată din această situație. Solicităm Spitalului județean și managementului de acolo să ne spună dacă într-adevăr situația este gravă, dacă este nevoie de ajutor, dacă este nevoie de intervenție, pentru că tot timpul la noi, în Sibiu, totul e bine și minunat până explodează. Solicităm de asemenea guvernului să își facă treaba așa cum ne-au promis, să vorbească cu oamenii, să se pună la masă și să rezolve această problemă gravă din sănătate, înainte să degenereze”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă