spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Acționarul unei firme a delapidat peste două milioane și jumătate de euro

Știri din Județ

Publicitate

Acționarul unei firme este acuzat de săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani şi delapidare.


Acesta este acuzat că în perioada perioada 2018 – 2020, fiind administratorul unei societăţi comerciale pe acţiuni din județul Sibiu, și-a însușit contravaloarea unor bunuri imobile ale societăți și a creat societății comerciale administrate un prejudiciu total de aproximativ 13.550.000 lei, echivalentul a aproximativ 2.760.000 euro, pagubă reprezentată de diferența dintre valoarea reală a bunurilor imobile și prețul derizoriu achitat societăţii de către persoanele fizice și juridice interpuse artificial de autor în lanțul de tranzacționare al imobilelor respective.

Fapta constă în vânzarea unor terenuri ale societății la prețuri derizorii. Apoi acestea erau revândute la prețul real.

Comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 14.11.2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la două locaţii din municipiul Sibiu şi Şelimbăr. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani prev. de art. 49 alin.1 lit.b din Legea 129/2019 şi delapidare, prev. de art. 295 alin.1, raportat la art. 308 C.penal

În cauză urmărirea penală se desfăşoară „in rem” cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2018 – 2020, administratorul unei societăţi comerciale pe acţiuni din jud. Sibiu, la care unitatea administrativ-teritorială comuna Șelimbăr avea calitatea de acționar, și-a însușit contravaloarea unor bunuri imobile ale societăți și a creat societății comerciale administrate un prejudiciu total de aproximativ 13.550.000 lei, echivalentul a aproximativ 2.760.000 euro, pagubă reprezentată de diferența dintre valoarea reală a bunurilor imobile și prețul derizoriu achitat societăţii de către persoanele fizice și juridice interpuse artificial de autor în lanțul de tranzacționare al imobilelor respective.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă