spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Angajații TURSIB se tem că nu vor primi salariile și primele în luna decembrie

Știri din Județ

Publicitate

Situația tensionată continuă la TURSIB. După ce primarul Astrid Fodor a propus Consiliului Local să taie mai multe curse până la finele anului, dar propunerea i-a fost respinsă, situația banilor pentru salarii a rămas nelămurită. Conform datelor oficiale, la nivelul actual de cheltuieli salariale inclusiv cu ore suplimentare, TURSIB mai are bani doar pentru luna noiembrie. Luna decembrie și primele de sărbători rămân descoperite. Angajații TURSIB sunt îngrijorați și au făcut apel la conducerea interimară a societății să găsească soluții.


Culmea legislației din România, societatea TURSIB este pe plus la buget, dar nu la capitolul salarii. Deși compania deținută de Primăria Sibiu are suficienți bani de investiții și achiziții, nu mai are bani de salarii. În ultimele două luni a reieșit că managementul TURSIB a gestionat prost bugetul de salarii în ultimii ani.

Din lipsă de personal care a generat ore suplimentare, dar și din cerința Primăriei Sibiu de a se mări numărul de curse, s-a ajuns în situația în care în decembrie nu vor mai fi bani de salarii.

Sindicatul Dumbrava din cadrul TURSIB a înaintat o adresă către Curtea de Conturi Sibiu pentru a se găsi o soluție. Dar nu au primit încă un răspuns. Sindicaliștii au înaintat și conducerii Primăriei, consilierilor locali, dar și conducerii TURSIB o petiție în care cer să li se spună dacă vor primi salariile în decembrie. De asemenea ei cer să fie informați și dacă vor primi primele de sărbători și tichetele de masă.

Sindicaliștii și restul angajaților, inclusiv personalul TESA amenință că vor paraliza transportul în comun din Sibiu prin grevă, dacă nu își mai iau salariile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă