spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Noi date OFICIALE – Atacatorii aveau antecedente penale

Știri din Județ

Publicitate

Parchetul Sibiu a transmis un nou comunicat oficial, dar a și convocat mass-media sibiană la o conferință de presă, în această seara, începând cu ora 18:00.


Ca și noutăți informaționale în cazul jafului de pe strada Moldoveanu din Sibiu, aflăm din comunicatul Parchetului Sibiu faptul că, doi dintre cei trei răufăcători aveau antecedente penale. Procuratorul criminalist a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 44 de ani, domiciliat în Dumbrăvița, județul Timiș. Acesta este acuzat că a favorizat infractorii, prin oferirea de găzduire și transport.

Cei trei autori au vârstele de 31, 33 și 34 de ani și sunt din județul Dolj. Conform procurorilor, aceștia au supravegheat vila timp de două zile, dintr-o casă părăsită și aflată în vecinătate. La fața locului a fost identificată o probă, un chiștoc de țigaretă, ce conținea urme de ADN. Astfel, oamenii legii au conturat un cerc de suspect, iar după identificarea celei de-a patra persoană implicată în cazul de la Sibiu, informațiile obținute fiind vitale pentru cursul anchetei.

COMUNICATUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU

„Astăzi, data de 16.11.2023, s-a început urmărirea penală faţă de trei bărbaţi din judeţul Dolj, în vârsta de 31, 33 şi respectiv de 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul ţării. Doi dintre autori posedă antecedente penale. 

Tot astăzi procurorul criminalist a dispus reţinerea unui bărbat în vârstă 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa jud. Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat  percheziţii domiciliare. 

Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5. 11.2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă