spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Din Dubai, direct la Sibiu: Carmen Iohannis a aterizat?

Știri din Județ

Publicitate

Știre actualizată și corectată cu informații noi, 3.12.2023, ora 16.28 și în 4.12.2023, ora 16.25

Publicitate

O aeronavă privată închiriată de Administrația Prezidențială a aterizat la Sibiu de câteva minute. Aceasta a venit direct din Dubai, unde președintele Iohannis participă la Summitul COP28 privind schimbările climatice. După ce a plecat din țară la 1 decembrie, după parada militară și prânzul oferit cu ocazia Zilei Naționale, cu un alt avion privat închiriat. Dar în avionul venit de la Dubai nu era președintele, se pare, ci prima doamnă, Carmen Iohannis. Informația a venit pe surse. Luni, administrația prezidențială a negat informația că aeronava venită din Dubai a fost închiriată de Administrația prezidențială. „Vă comunicăm că informația potrivit căreia Administrația Prezidențială ar fi închiriat o aeronavă pentru data de 3 decembrie 2023 este falsă.” a transmis pentru SIBIU INDEPENDENT, biroul de presă al Administrației Prezidențiale.


Președintele La Sibiu a aterizat de această dată un avion tip Bombardier Global 6000 (foto). Duminică, 3 decembrie, la ora 15.51, avionul a aterizat la Sibiu, cu 15 minute întârziere. Avionul este deținut de compania VistaJet.

Cine era în avion?

Agenda oficială a președintelui României, notează că acesta mai are un discurs de ținut în Dubai, luni, 4 decembrie, dimineața, în cadrul Summitului COP. „Participare la evenimentul „Sustainable Innovation Forum 2023”; Alocuțiune” este scris pe siteul președenției. Informația este confirmată și în Agenda oficială a COP28.

Rezultă că singurul motiv pentru care aeronava a venit la Sibiu astăzi, duminică, direct din Dubai este pentru a o aduce pe Carmen Iohannis. SIBIU INDEPENDENT a cerut oficial reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu să confirme informația, dar nu am primit răspuns încă. De asemenea, am cerut informații și de la Administrația prezidențială. Luni, Administrația Prezidențială NU a răspuns dacă în avion era Carmen Iohannis, ci doar că respectivul avion nu a fost închiriat de Administrația Prezidențială. Adică nu a fost plătit de instituție.

Iohannis la Dubai pentru probleme de schimbări climatice cu avion privat

Președintele României a zburat la Dubai cu un avion privat. Deși întâlnirea era despre schimbări climatice și impactul poluării asupra mediului, Iohannis a ales, din nou, o cursă privată, în locul uneia de linie, care ar reduce impactul asupra mediului.

„Efectele negative ale schimbărilor climatice nu pot fi negate. Trebuie să accelerăm acţiunile noastre de atenuare a schimbărilor climatice şi, în special, să decarbonizăm rapid sistemele noastre energetice. Acesta este motivul pentru care sunt încântat să fiu prezent la acest eveniment alături de lideri guvernamentali şi din industrie care îşi propun să livreze în raport cu obiectivul de zero emisii nete la nivel global până în 2050, inclusiv prin utilizarea energiei nucleare. În ceea ce priveşte România, strategiile noastre privind schimbările climatice şi energia prevăd un mix energetic bazat pe surse regenerabile şi energie nucleară pentru o Românie cu zero emisii nete”, a declarat Iohannis, la Dubai, în cadrul evenimentului de lansare a Declaraţiei privind triplarea capacităţii de energie nucleară la nivel mondial.

Cum arată avionul închiriat de președintele Iohannis

Conform siteului companiei VistaJet, avionul închiriat de președintele Iohannis, Bombardier Global 6000 poate transporta 14 pasageri, fiind din clasa de top a flotei companiei. Mai jos, câteva imagini cu interiorul avionului de pe siteul de prezentare al firmei.

Sursa foto: Filightradar24.com

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie