spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: La guvernare, mumă, în teritoriu, ciumă

Știri din Județ

Publicitate

V-ați prins că, iar, abordez alianța contra firii între PNL și PSD. Deși guvernează de ceva ani împreună și sunt șanse să o facă și după alegerile din 2024, în teritoriu războiul PSD cu PNL nu s-a oprit deloc. Criticile dure la adresa colegilor de guvernare curg gârlă, dar sunt pigmentate și cu lovituri sub centură, prin diferite instituții.

Publicitate

PNL și PSD nu au împărțit doar ministerele, ci și o sumedenie de agenții guvernamentale. Iar în teritoriu, posturile de director s-au alocat frățește, între cele două partide. Doar că, ceea ce trebuia să fie o guvernare națională și locală împreună, este de fapt o mascaradă. Când PNL a avut șefia Guvernului a impus propriile idei, acum PSD le impune pe ale sale. Și aliații de conjuctură trebuie să tacă și să înghită.

Alta este treaba în teritoriu. Criticile și înțepăturile între reprezentanții celor două partide nu s-au oprit deloc. Și dacă asta nu era suficient, au continuat să își pună piedici prin orice mijloace.

Mă voi opri la județul Sibiu și la situația de aici. Știm deja că prefectul PNL, Mircea Crețu, nu îi înghite pe subprefecții PSD. Așa că îi trage pe linie moartă, ori de câte ori poate. Adică mai tot timpul. Le dă atribuții de complezență, fără valoare. Iar la participările publice iese doar el în față.

Nici PSD nu se lasă mai prejos. Așa că, prin oamenii puși în funcții cheie prin București, dă la gioale la toate proiectele mari ale PNL-ului din județul Sibiu. Cel mai bun exemplu este noul spital județean.

Ministrul sănătății Rafila (PSD) a făcut tot ce a putut ca proiectul Noului Spital Județean Sibiu să nu intre la finanțare prin marile programe. Dar, cu toate piedicile, proiectul a continuat și este în cea mai avansată fază. Aflăm acum, că Agenția Domeniilor Statului, condusă tot de un PSD-ist, Florin Nicolae, s-a gândit să retragă terenul acordat pentru noul Spital. O nouă piedică. Doar nu putea să pice rău Rafila și spitalele sale regionale și locale aflate în faze mult întârziate.

Cum va răspunde PNL la aceste piedici ale PSD-ului, vom vedea în perioada ce urmează. Probabil miniștrii PNL vor tăia finanțări pe unde are PSD oameni puși directori în teritoriu, dar aflați în subordinea ministerelor controlate de PNL. Iar PSD-ul va veni cu contra-ofensiva pe alte paliere.

Acest joc vicios politic este în detrimentul poporului român. Pur și simplu, datorită unor orgolii politice, oamenii suferă. Noul Spital Județean Sibiu nu este al lui Cîmpean, nici al lui Rafila. Este al sibienilor. Sau ar trebui să fie. Așa cum toate investițiile care se fac în județ sunt pentru oameni, nu pentru politicieni din București.

Ciudat că în toată această mârșăvie politică, președintele Iohannis nu intervine. Nici măcar pentru Sibiu. Nu a făcut niciun gest pentru a sprijini Noul Spital. Și nici alte mari proiecte. Poate este prea ocupat cu programarea următoarei călătorii externe cu avionul privat. Și cu aranjarea unui post călduț, după ce nu mai va fi președinte.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai