spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Colindători la Centrul de recuperare neuromotorie „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Colindătorii au vestit Nașterea Domnului, joi 14 decembrie, la Centrul Sfântul Nectarie al Arhiepiscopiei Sibiului în cadrul proiectului „Împreună e mai bine” de către elevii Liceului Roth Oberth din Mediaș în prezența vicarului administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, preotul Prof. Dr. Vasile Mihoc.


Primii colindători au fost elevii Liceului Roth Oberth din Mediaș  una din cele 12 școli partenere din cadrul proiectul social-educațional intitulat „Solidari cu copiii singuri acasă!”, încheiat acum câteva zile, după doi ani de la debut, și care a avut ca beneficiari 270 de copii ai căror părinți sunt plecaţi în străinătate.

Elevii sosiți cu trenul de la Mediaș au umplut atmosfera de emoție au fost întâmpinați de tineri care sunt beneficiari ai Centrului Sf. Nectarie și care suferă de diferite dizabilități în urma unui accident sau din naștere. Aceștia le-au mărturisit elevilor că ei fac parte din familia Centrului Sf. Nectarie, bucuria și entuziasmul lor provocând multă emoție medieșenilor și profesoarei îndrumătoare Daniela Aparaschitei.

Au putut participa la o piesă de teatru jucată de tânara Nicoleta, aflată în fotoliu rulant și actorul și muzicianul Lucian Dragotă, reprezentant al Școlii New Talent. Apoi a venit rândul tinerilor de la centru să colinde. Momentul i-a mișcat pe cei prezenți. Recitările și colinde au răscolit trăiri profunde.

Au fost în mijlocul lor vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele prof. dr. Vasile Mihoc,  părintele dr. Adrian Roman, consilier social, lect. univ. dr. Olivia Andrei, coordonatoare a Centrului, Gabriela Răduleț, asistent social principal, Daniel Mihăilă, kinetoterapeut, Ion Miu, referent social, aparținători și alți invitați.

Dincolo de oferirea serviciilor gratuite de recuperare pentru beneficiarii Centrului sau sprijinul în parcursul educațional oferit elevilor din proiect, tinerii prezenți au înțeles că ceea ce vindecă și împlinește nu doar trupul, ci și sufletul, este dragostea și aceasta prin construirea unei relații comunitare având ca fundament credința în Hristos și mărturisirea milei și ajutorului lui Dumnezeu de care s-au bucurat fiecare prin experiențele lor sociale, încercările legate de slăbirea sănătății, lipsa părinților etc. La final tinerii s-au bucurat de daruri din partea Departamentului Social al eparhiei și s-au adunat împreună la un prânz cald și dulce oferit de gazde.

Sursa info, foto: Mitropolia Ardealului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă