spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Bilanțul anului 2023 la SC Drumuri și Poduri SA Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

SC Drumuri si Poduri SA Sibiu prezintă bilanțul anului 2023: peste 22,2 milioane de lei au fost investiți în lucrări de reparații, întreținere și deszăpezire a drumurilor județene.



Raportul principalelor activități;

  • covoare asfaltice – 18.677,36 mp;
  • tratamente bituminoase – 11.387 mp;
  • plombări – 28.696,36 mp,
  • diferite activități de întreținere (platfoma drumurilor, drumuri pietruite)- peste 1 milion mp,
  • activități de curățire (șanțuri, rigole etc), marcaje rutiere și multe altele.


De asemenea, în 2023, SC Drumuri si Poduri SA Sibiu a reparat și renovat trei dintre portalurile de intrare în județul Sibiu – cel de la Micăsasa, cel de la intrarea dinspre Brașov și cel de la Miercurea Sibiului.


După ce în 2022 Societatea de Drumuri a investit peste 2 milioane de euro în utilaje, anul acesta procesul de modernizare a continuat prin noi achiziții precum un răspânditor de material antiderapant, o platformă, un sistem de răspândire agregate (criblură), un utilaj topitor pentru colmatare fisuri, două autoturisme pentru transport persoane, dar și prin achiziționarea de alte echipamente.


˝Am elaborat o strategie care, pe de o parte, să facă din DPS SA o companie competitivă, comparabilă cu orice altă societate de profil aflată pe piață și, pe de altă parte, să administreze eficient marile proiecte de investiții de drumuri pe care le-a realizat sau le va realiza Consiliul Județean Sibiu. Administrarea drumurilor moderne nu se poate face decât cu mijloace moderne˝- afirmă directorul general al DPS SA, Mihai Lisan.


De altfel, în ultimii ani Drumuri și Poduri, aflată atât sub incidența legii societăților comerciale, cât și sub cea a guvernanței corporative a întreprinderilor publice, a făcut eforturi în a-și eficientiza activitatea. Pe lângă investiții, a promovat relația cu cetățenii prin încurajarea semnalării on line a problemelor de pe drumurile județene, a pus în funcțiune un sistem de monitorizare video a drumurilor din toate zonele județului, iar în 2023 a demarat un plan de administrare a clădirilor și terenurilor pe care le are în proprietate astfel încât toate acestea să fie gestionate cât mai judicios.


În 2023, lucrările de renovare (sau reparații și renovare) la spațiile DPS au însumat aproximativ 400 mii lei.


Două dintre marile noutăți ale SC Drumuri si Poduri SA Sibiu în anul 2023 sunt creșterea numărului de licitații cu terți câștigate, deci alte lucrări decât cele impuse de Consiliul Județean Sibiu (lucrări de amenjare parcări, drumuri sau alei pentru unități sanitare, alte instituții sau autorități locale) și achiziția unei noi stații de asfalt.


˝Avem ambiția de a completa cifra de afaceri a societății, atât cât permite legea, cu lucrări câștigate la terți, iar numărul acestor contracte, obținute prin proceduri publice, este în creștere. Este încă un semnal că suntem pe drumul cel bun și că am caștigat încrederea clienților și a potențialilor clienți.
Noua Stație de asfalt, una modulară care permite, teoretic, în anumite condiții, chiar mutarea, va veni, la rândul ei, să completeze cartea noastră de vizită
˝- spune Lisan.


Noua Stație de asfalt va înlocui, la Șeica Mare, stația veche a DPS SA și va reuși să asigure mixturi atât pentru lucrările societății cât și pentru altele, într-o zonă care nu dispune de un astfel de echipament.
În prezent DPS SA îndeplinește procedurile de vânzare a stației vechi (urmează a treia licitație de vânzare, cu prețul redus). În paralel, însă, Drumuri și Poduri a încheiat deja contractul de furnizare a stației noi, în valoare de aproximativ 1,6 milioane de lei, achiziție pentru care DPS SA nu plătește TVA, fiind vorba despre o achizitie intracomunitară.


˝Investim într-un echipament care va crește productivitatea, va avea costuri optime de întreținere și exploatare, va respecta cerințele de mediu și va avea consumuri reduse de energie. Toate acestea sunt condiții pe care ne-am obligat să le respectăm având în vedere, pe de o parte, propriile exigențe, pe de altă, atenția pe care președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cimpean, o manifestă întotdeauna pentru protecția mediului˝- a mai afirmat Mihai Lisan, directorul general al DPS SA.


DPS SA a demarat încă de anul trecut un program de reducere a emisiilor de carbon la nivelul societății, iar prevederile acestuia sunt respectate si aplicate în continuare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă