26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Western pentru copii în premieră, la Teatrul Gong Sibiu

Știri din Județ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Circul lui Buffalo Bill” în regia Evei Labadi.


„Circul lui Buffalo Bill” este un spectacol de inspirație western, ce îmbină arta animației cu elemente de jonglerie și acrobații într-o poveste despre vise, iluzii și Vestul Sălbatic. Cu scene ample, pline de suspans, dar și mult umor, producția de la Sibiu surprinde prin caracterul muzical și interactiv al spectacolului, ce va face deliciul celor mai mici dintre spectatori. Născut în Iowa – Statele Unite ale Americii, William Frederick Cody a devenit cunoscut în întreaga lume sub numele de Buffalo Bill, creatorul unora dintre cele mai spectaculoase numere de circ, redefinind industria divertismentului din secolul al XIX-lea.

Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Claudia Stühler, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Lucia Barbu. Grafica pentru păpuși a fost realizată de Judit Komlódi, iar în procesul de documentare pentru scrierea scenariului regizoarea l-a avut ca asistent pe Luca Matei.

Spectacolul va fi prezentat de asemenea, sâmbătă, 20 ianuarie și duminică, 21 ianuarie, de la orele 11:00, precum și în circuit închis pentru grupuri organizate cu elevi, în timpul săptămânii.

„Am ales acest spectacol inspirat din legendele orașului nostru și vizita faimosului circ al lui Buffalo Bill din 1906, așa cum apare menționat într-un articol din Foaia Poporului de la cea vreme. Sunt mândru că putem începe anul în forță, cu toate turbulențele din jurul nostru. Anul trecut a fost unul provocator, cu un record de 270 de reprezentații și peste 500 de evenimente organizate de-a lungul anului. Avem o echipă foarte bună la Sibiu și mi-aș dori ca o nouă reformă salarială să se facă pe bune și să nu mai existe inegalități între instituțiile de cultură, iar teatrul pentru public tânăr să devină o prioritate în toată criza educațională și de incluziune pe care o traversăm ca proiect de țară.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.  

„Circul lui Buffalo Bill” are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Costul unui bilet este 12 lei, tarif unic, flexibil, în limita locurilor disponibile. Biletele au fost puse în vânzare online prin teatrulgong.ro, dar și la sediul Agenției Teatrale din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica între orele 10:00 și 14:00. Pentru mai multe detalii legate de biletul flexibil și avantajele acestuia, vă rugăm să citiți regulamentul evenimentelor.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri