spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Credincioşii au fost prezenți în număr mare la Liturghia arhierească de la biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Slujba de târnosire a Mesei  Sfântului Altar de la biserica „Sfântul Antonie cel Mare” cartierul Hipodrom din Sibiu și Sfânta Liturghie din ziua hramului singurului locaş de cult din Sibiu ocrotit de Sfântul Antonie cel Mare a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele prof. univ. dr. Vasile Mihoc, părintele dr. Ioan Ciprian Cândea, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Sibiului, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, protos. Emilian Man, eclesiarhul Catedralei mitropolitane, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare, scrie Mitropolia-Ardealului.ro.


După slujba de târnosire, ÎPS părinte Mitropolit Laurenţiu al Ardealului a explicat celor prezenți atmosfera Pascală a acestei zile:

Am terminat în această atmosferă pascală, nu pentru că am fi foarte aproape, ne apropiem de Paștile curând, ci pentru că totdeauna sfințirea unei biserici reactivează sau reactualizează evenimentul acesta al bucuriei, când lumina lui Hristos luminează tuturor. Lăcașul de închinare este un loc al unei prezențe reale a lui Hristos pe Sfânta Masă se află Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, păstrat pentru tot timpul anului, pentru împărtășirea grabnică. Pe Sfânta Masă se săvârșește jertfa cea fără de sânge a Sfintei Liturghii, în fiecare duminică și în fiecare sărbătoare și de aici, de pe Sfânta Masă, care reprezintă mormântul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, noi luăm Pâinea Vieții, ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, devenind purtători de Hristos. Biserica aceasta are o istorie a ei și ea se va definitiva și se va stabili pe parcursul timpului că așa a rânduit Dumnezeu, ca dintr-o casă micuță să se extindă și să facă o biserică mare și mai ales să se construiască Biserica vie care sunteți frățiile voastre. Biserica vie este comunitatea credincioșilor care se împărtășește din același potir pentru că atunci când s-a prelungit biserica Sfânta Masă Sfințită în capela care a existat deasupra, aici a fost luată și mutată acolo unde i-e locul acum, în altar. Ea a fost acum refăcută, rezidită și refacerea ei a cauzat retârnosirea sau resfințirea ei.” a explicat ierahul.

Credincioşii  au fost prezenți în număr mare la Liturghia arhierească  oficiată de Înaltpreasfințitul părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În cuvântul de învăţătură, părintele profesor univ. dr. Vasile Mihoc, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului a explicat viața Sfântului Antonie cel Mare îndemnând la lecturarea scrierilor Sfântului Atanasie cel Mare despre ocrotitorul acestui lăcaș de cult.

CITEȘTE ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă