spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

ȘOC! Cum arată curtea școlii din Sibiu unde Primăria a băgat 400.000 în gard

Știri din Județ

Publicitate

După ce ieri, Sibiu Independent a prezentat gardul inaugurat prin comunicat de presă de Primăria Sibiu, care a costat 400.000 de lei, astăzi au apărut imagini cu curtea respectivei școli: o mare groapă de noroi. Dacă în pozele oficiale trimise ieri de Primăria Sibiu presei, se vedea doar gardul nou, astăzi directoarea adjunctă Dumitrean Cătălina a arătat unde trebuie să iasă, în pauză, copiii. Dumitrean spune că de mai mulți ani s-au făcut adrese la Primărie pentru investiții la Școala 11 din cartierul Gușterița, dar mereu au fost refuzați.


Cătălina Dumitrean este director adjunct la Școala gimnazială Ioan Slavici de care ține și Școala 11 din Gușterița. Doar că aici învață mulți copii din familii dezavantajate. Iar investițiile primăriei Sibiu au ocolit ani la rând această școală în pofida cererilor repetate a conducerii acestei instituții. Dar, acum, Primăria Sibiu a inaugurat un grad de 400.000 de lei (echivalent a 80.000 de euro), cu care primarul Astrid Fodor s-a lăudat, ieri, presei printr-un comunicat. A uitat să spună de curte…

Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul

Imaginile prezentate de Cătălina Dumitrean arată o mare groapă de noroi, unde copiii ar trebui să se joace în pauze. „Din seria:”Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul” sau, cum uită Primăria Municipiului Sibiu de Școlile dezavantajate… (…) An de an am cerut asfaltarea curții școlii… Am primit exact zâmbete și ignoranțe politicoase, atât în urma propunerilor fundamentate privind investițiile pentru unitățile școlare care ni se cer, cât și în discuțiile avute cu reprezentanții SPAUIPS. (Serviciul Școli din cadrul Primăriei, n. red.). Plină de indignare, mă întreb de ce nu se laudă Primăria și cu modul în care ne-au lăsat curtea???”

„După ce că situația copiilor care învață acolo este la limita subzistenței, acum le luam și curtea, care a devenit, în urma lucrărilor, un morman de noroi… Excelent, acum nu mai au nici unde să alerge, că sală de sport oricum nu au, dar ne lăudăm cu gardul…” a mai spus Cătălina Dumitrean.

Conducerea școlii a făcut an de cerere pentru asfaltare curții, dar și alte investiții de strictă urgență pentru siguranța elevilor. Au fost refuzați permanent de Primăria Sibiu. Anul acesta au acceptat să facă gardul… de 400.000 de lei!

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri