spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Un sibian a chemat un Bolt și i-a venit un taxi – „Nu mi-a venit să cred!”

Știri din Județ

Publicitate

Întâmplare ciudată, ieri dimineața, pe străzile municipiului Sibiu. Un cititor Sibiu Independent ne-a relatat o întâmplare demnă de „Cascadorii Râsului”. A chemat Bolt și i-a ajuns un taxi!


Sibianul a comandat ieri dimineața, în jurul orei 6:15, o mașină prin aplicația Bolt, însă după câteva minute, aplicația l-a notificat că șoferul a ajuns la locul indicat. Însă surpriză, în fața sa era oprit un taxi de la firma 953. Pentru că se grăbea spre serviciu, acesta nu a refuzat cursa, urcându-se totuși în taxi. Șoferul taxiului făcea de fapt Bolt, cu aplicație, cu tot ce trebuie. Fapta este dovedită chiar și de aplicația Bolt, la descrierea mașinii fiind trecută culoarea galbenă și modelul mașinii, respectiv Dacia Logan, dar și numărul de înmatriculare care este identic și în aplicație și pe mașină.

Șocat de cele întâmplate, sibianul a făcut reclamație la compania Bolt, menționând faptul că dacă dorea un taxi, comanda un taxi!. Taximetriștii din județul Sibiu au organizat acum câteva luni, două proteste stradale prin care se arătau extrem de deranjați de transportul alternativ. Referitor la această situație, am cerut un punct de vedere și companiei 953.

Publicitate

17 COMENTARII

  1. In aplicatie apare si nr de inmatriculare al masinii comandate, ati omis sa specificatii daca taxiul avea nr de inmatriculare identic cu masina comandata prin apliatiea Bolt. Masina de culoare galbena e un termen prea general.

    • 🤣🤣…..serios…….. Bro…..deschide ochii in plm! Mulți taximetriști care vezi Doamne fac proteste ….fac și Bolt…culmea!, cu aceeași mașină🤦. Panarame care nu accepta concurenta și piata liberă……eu daca am un aprozar care îmi merge, și după 2 luni deschide un alt dobitoc langa mine (100m ) aprozar….ce fac!? Mă dau cu curul de asfalt și fac „protest”? …….

        • hai ca esti foarte destept , cine ti a zis tie ca astia pe bolt nu platesc taxe ? am de plată 20000 de lei desteptu lu peste cas cass si impozit plus taxa de folosire a infrastructurii rutiere si tva intracomunitar , mai gandeste te aberantule

        • Cine nu plătește mai panarama taxe la stat? Plătesc mai multe ca tine, aici nu se pot lua bani la negru, toate cursele sunt înregistrate și dacă nu tai bon la cash se poate vedea imediat la un control. Vb numai prostii!!!

      • Dacă pe tine te obliga autoritățile să vinzi morcovul cu zece lei iar el poate să vândă același morcov cu cât vrea mușchii lui tu mai devreme sau mai târziu o sa dai faliment. Și da , crede-mă o să ieși la protest !

      • Nu vei protest daca este concurență corecta si jucati dupa aceleasi reguli. Dar cand vei constata ca aprozarul vecinului este favorizat de stat si nu mai functioneaza dupa aceleasi reguli cu tine , atunci sigur vei protesta.

  2. Articolul acesta pute de la distanță!
    Saaaau mai e o variantă: aplicația Bolt acceptă o mașină neautorizată și face evaziune fiscală. Pentru că bag mâna în foc că RAR nu dă și agreere taxi și agreere RS în același timp pe aceeași mașină! De asemenea legea interzice clar să faci RS cu mașină cu însemne de taxi. Pierde autorizația taxi și nu cred că îi convine!
    Poze fără tot numărul poți face zece mii.
    Sincer cred că persoana trebuie căutată de poliție și vazut ce e adevărat! Unul din cei doi să răspundă!

    • 1. Cuvantul pute nu este compatibil nici cu educatia nici cu cultura
      2. In alte tari taxiurile au voie sa desfasoare activitate Uber/Bolt daca au codul CAEN respectiv si probabil au intrat si la noi
      3. Bolt nu deschide cont nimanui daca actele nu sunt in regula, nu risca suspendarea licentei in Romania
      4. Daca taxiul e in regula cu cod CAEN de transport alternativ si autorizatia necesara nu exista evaziunea fiscala
      5. Suna la Politie si demonstreaza cat de plictisit si nedocumentat esti. Politia nu are nimic mai bun de facut…
      Concluzie: esti un om ce sari repede sa faci rau prin reclamatii, mai ales ce pot fi nefondate. Ai prea multi timp liber.

  3. Ți-ai dracu cu bold-ul vostru.
    Păi numai la prosti există cacaturile astea.
    Nici taximetriști nu sunt de Doamne-ajută.
    Păi dacă ar fi legi cum trebuie în țara asta nu s-ar plimba toți cimpalacii să facă în loc de taxi., și nici taxiurile nu ar fi vai de capu lor cu mașini de programul rabla

  4. Scj ciumpalacule dacă tu ai un aprozar și îți merge bine și vine unul cu un aprozar care are lege specială sa plătească jumătate din taxele ce le plătești tu,sa nu aibă controale,fără carte de munca si sa poată face evaziune dar are prețuri mai mici si îți fura toți clienții tu ce ai face???

  5. Uber/Bolt nu platesc impozite in Romania. Comisionul de 25% din valoarea cursei se duc direct in SUA si in Estonia, bani ce ies in momentul platii din circuitul economic romanesc. Sunt bani ce „fug” din Romania. Normal ca nu se mediatizeaza efectul folosirii acestor aplicatii pe termen lung. Circulati cu Uber si Bolt si pe urma plangeti-va de situatia precara a Romaniei. Sper ca in curand sa dispara taxiurile si Uber/Bolt sa puna tarifele dinamice 24 din 24, ca pe urma sa ii huiduiti si pe ei. Romanul nu mai este ce a fost: isi vinde tara de la mic la mare. Bravo!

  6. Ma ce v mai doare pe voi ca cei 25 % nu se duc in romania!!! Nu sunteti satuli de cat fura conducerea tarii dar voi nu sunteți multumiti ca nu ii fura si pe cei 25% .
    Este interzis ca taximetru sa faci bolt este specificat .Autorizatiile de taximetrie se emit de primarie nu de arr ,arr nu au de unde sa stie ca respectivul face taxi si ii emite ecusoane fara probleme,insa daca primaria afla ii ia autorizatia,si daca boltul afla cu dovezi ca face si taxi ii blocheaza contul de sofer ,odata blocat contul de soferi tu nu mai poti lua comenzi ca nu mai ai de unde !!!

  7. Are dreptate omul, in ultimele luni am intalnit multi soferi de taxi in sibiu care au incercat fie sa ne fure fie sa ne ceara mai mult. Unul dintre ei m-a si amenintat si cu tot cu plangere la dispecerat, nu i-a mai facut nimeni nimic.

  8. Salutare.de aceasta problema ar trebui sa se ocupe arr-ul,fiind autoritatea care a eliberat documentele pt masina și sofer.atestatul RS este eliberat tot de ei în urma unui examen și al unui curs la o școală de șoferi la care dacă ai „invatat” veți vedea ca este strict interzis sa faci RS cu o mașină inscripționate”taxi”.sesizarea trebuie făcută și către ARR urmând ca aceștia sa suspende autorizatia și ecusoanele emise și bineînțeles amenda.asta pe lângă sesizarea către uber/bolt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă