spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Șofer sibian condamnat la închisoare cu executare. A dat 1000 euro mită!

Știri din Județ

Publicitate

Un polițist rutier din localitatea sibiană Marpod a refuzat să își păteze cariera cu mită. Acestuia i-a fost promisă, anul trecut, suma de 1000 de euro ca „să închidă ochii” la o infracțiune.


Astfel, un tânăr în vârstă de 29 de ani, domiciliat în localitatea Cârța, a fost depistat în trafic în timp ce conducea o mașină deși nu deținea permis. Pentru ca să nu-i fie ”pătat” cazierul și să suporte consecințele legii, tânărul i-a oferit mită 1000 de euro. Polițistul a refuzat și și-a anunțat superiorii.

Astfel, în data de 06.12.2023, Tribunalul Sibiu a condamnat pe inculpat, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducereunui vehicul fără permis de conducere, iar la data de 31.01.2023, Curtea de Apel Alba-Iulia a respins apelul declarat de acesta împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Sibiu, hotărârea fiind definitivă.

Totodată, instanța de judecată a dispus confiscarea specială a sumei de 1.000 de euro remisă cu titlu de mită, precum și interzicerea exercitării unor drepturi. Șoferul din Cârța era cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă