31.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Finalizare contract de finanțare “Digitalizarea infrastrucurii de apă și apă uzată pentru Operatorul Regional Apă Canal Sibiu SA”

Știri din Județ

Operatorul Regional Apă Canal Sibiu SA anunță finalizarea contractului de finanțare POIM “Digitalizarea infrastrucurii de apă și apă uzată pentru Operatorul Regional Apă Canal Sibiu SA”, contract semnat între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Dezvoltare Durabilă și APĂ CANAL SIBIU S.A. în calitate de beneficiar al finanțării.


Contractul a avut o durată de execuție de 10 luni, între data de 20 martie 2023 și data de 29 decembrie 2023 și o valoare totală de 11.344.826,53 lei, din care 7.617.240,67 lei cofinațarea Uniunii Europene din Fondul de Coeziune.

Publicitate

Obiectivul general al Proiectului este de a îmbunătăți infrastructura de apă și apă uzată în beneficiul mediului și al populației din aria de operare a APA CANAL SIBIU din județele Sibiu și Brașov în concordanța Obiectivului Specific 3.2 al POIM, respectiv ”Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației”.

În cadrul acestui obiectiv specific au fost vizate măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor în sectorul de apă/apă uzată (automatizari, SCADA, GIS, contorizări, controlul pierderilor) așa cum sunt și investițiile prevăzute în prezentul proiect.

În cadrul acestui Contract de Finanțare au fost achiționate 6575 bucăți contoare ultrasonice echipate cu module de transmitere la distanță, 30 bucăți debitmetre cu posibilitatea transmiterii datelor la distanță, o vană de reglare automată a debitului și îmbunătățirea sistemului de automatizare (SCADA) la SEAU Mohu. Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020                                                                                   

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii