spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Începe o nouă ediție a concursului „Adoptă un colț de natură”

Știri din Județ

Publicitate

Fundația Conservation Carpathia invită elevii din jurul Munților Făgăraș să se înscrie în cursa pentru o excursie de 7 zile în Parcul Național Pădurile Bavareze, și să participe, la a doua ediție a concursului „Adoptă un colț de natură”. Copiii pot trimite proiectele începând cu data de 1 martie.


„Adoptă un colț de natură” este un concurs realizat de Fundația Conservation Carpathia, în parteneriat cu Parcul Național Pădurile Bavareze (Nationalpark Bayerischer Wald),  care își propune să ghideze copiii și tinerii să cunoască valorile naturale din propriile comunități, să le promoveze și să le să le ofere modele de bune practici în conservarea naturii.

Elevii sunt invitați să caute un loc special din zona în care trăiesc (o formă de relief interesantă, o poiană, un râu care trece pe lângă satul lor, o coastă de munte, o mlaștină etc), să povestească de ce este acesta special și de ce merită să fie îngrijit, să vină cu un plan de acțiuni pe care și-ar dori să le facă acolo și să găsească modalități inedite de a promova acest spațiu atât în comunitate, cât și online.

„<<Adoptă un colț de natură>> este un bun prilej pentru copii și tineri să înțeleagă importanța protejării și promovării valorilor naturale din comunitățile în care trăiesc. Elevii sunt încurajați să se implice direct în acțiuni care au ca scop îngrijirea și promovarea unui colț de natură aproape de sufletul lor. În același timp, cu ocazia vizitei în Parcul Național Pădurile Bavareze din Germania, copiii au ocazia să își lărgească orizontul de gândire și de creație, călătorind și cunoscând modele de bune practici în gestionarea patrimoniului natural și cultural.”

  • Ioana Duică, specialist educație Fundația Conservation Carpathia

Pentru a participa la concurs, elevii trebuie să completeze următorul formular și să-l trimită până la data de 15 martie 2024 pe email, către Ioana Duică, la adresa: i.duica@carpathia.org

Link formular AICI La concurs se pot înscrie elevi cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani din Avrig, Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Racoviță, Turnu Roșu,Tălmaciu (jud. Sibiu), Arefu, Albeștii de Muscel, Bughea de Sus, Brăduleț, Cetățeni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Lerești,  Nucșoara, Rucăr, Stoenești, Valea Mare Pravăț (jud. Argeș), Drăguș Hârseni, Lisa, Recea,

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă