spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, a aplicat pentru statutul de ȘCOALĂ VERDE

Știri din Județ

Publicitate

Creșterea calității vieții locuitorilor comunei Șelimbăr, prin îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor în care se desfășoară activități educaționale și implicit a reducerii amprentei de dioxid de carbon, este o prioritate pentru Primăria comunei Șelimbăr, anunță Marius Grecu, primarul Comunei Șelimbăr.


În acest sens Primăria comunei Șelimbăr a depus spre finanțare pe apelul PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, proiectul  de investiții intitulat: „Reabilitare Unități de învățământ – Școala și Grădinița Șelimbăr – în vederea obținerii de către acestea a statutului de “Școală Verde”. Valoarea maximă eligibilă a investiției pentru cele două imobile: Școala corp A și corp B și Grădinița din Șelimbăr este de 7.585.111,02 lei plus TVA.

Rezultatele așteptate în urma finanțării constau în realizarea unei infrastructuri reabilitate și cu o creștere vizibilă a eficienței energetice a clădirii Școala generală Mihai Viteazu din Șelimbăr, corpul A și corpul B și a clădirii unde își desfășoară activitatea Grădinița cu program prelungit Șelimbăr.

Scopul urmărit este reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50 % în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire înregistrat înainte de renovarea clădirii, ceea ce va conduce la o creștere cu 30 % a economiilor de energie primară în comparație cu starea anterioară renovării.

Un alt beneficiu pe care îl poate aduce finanțarea acestui proiect se concretizează în integrarea în curriculua școlară a unor activități extrașcolare ale unităților de învățământ care cuprind elemente de educație ecologică;

Se urmărește prin obținerea finanțării includerea în documentele manageriale ale școlii și în practicile asociate, a unor măsuri care să reflecte accentul pus pe aspectul „verde” al școlii, inclusiv din perspectiva digitalizării proceselor și conținuturilor.

De asemenea atât Școala cât și Grădinița din Șelimbăr vor avea o mai mare deschidere față de comunitate, prin dezvoltarea unor parteneriate, colaborări și cooperări cu actorii relevanți ai comunității locale, pe zona de protecție a mediului și de dezvoltare sustenabilă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă