spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Elevul de 11 ani peste care a căzut tavanul școlii, a fost externat

Știri din Județ

Publicitate

Un elev în vârstă de 11 ani, peste care căzuse în urmă cu două zile tavanul fals al clasei din satul Alămor, a fost externat de la Chirurgia Spitalului de Pediatrie, fără a fi nevoie să fie operat, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directoarea spitalului, medicul Camelia Grigore. CITEȘTE și Elevi răniți la Loamneș. Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit




Iniţial, la Spitalul de Pediatrie au fost aduşi miercuri, patru elevi, peste care a căzut tavanul clasei, însă trei dintre aceştia au fost externaţi în acea zi.

Reamintim că tavanul fals al şcolii din satul Alămor, comuna Loamneş, a căzut miercuri peste patru elevi. Primarul comunei Loamneş, Maria Greavu, a declarat că acest tavan s-a prăbuşit din cauza curentului din clasă şi a porumbeilor care au pătruns deasupra tavanului fals.

„Singura explicaţie este vântul, curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o gaură. Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise, şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Maria Greavu.

Potrivit primarului, în sala de clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumătate de oră înainte ca acesta să se prăbuşească.

„Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă probleme. Mai trânteau uşa, geamurile”, a mai spus primarul Maria Greavu.

Primarul Maria Greavu a mai declarat că tavanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării a expirat. Tavanul fals a fost pus în şcoala din Alămor cu o garanţie de doi ani de zile a lucrării, spune primarul Maria Greavu.

Inspectoratul de Stat în Construcţii Sibiu a refuzat să comunice orice detaliu despre cele întâmplate la şcoala din Alămor.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă, în cazul şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals peste patru elevi, care au fost răniţi uşor, fiind evaluaţi medical în prezent la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Elena Welter.

În urma incidentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IŞJ, profesorul inspector Constantin Dincă.

Potrivit acestuia, clădirea şcolii unde s-a produs incidentul a fost construită în 1936, aici fiind montat tavan fals în perioada 2006-2007. Această şcoală se află pe lista de investiţii din PNRR, mai susţine Dincă.

Şcoala este administrată de Primăria Comunei Loamneş. La această şcoală învaţă atât în clădirea veche, cât şi în cealaltă, mai nouă, „82 de copii, de la grădiniţă la clasa a 8-a”, potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă