spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

A fost sfințită construcția noului pavilon de la Spitalul Militar din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 9 februarie 2024, la Cazarma 1044 Sibiu din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin”, acolo unde se lucrează la fundația noii clădiri în care va fi un bloc chirurgical politraumă a avut loc o slujbă de sfințire. Slijba a fost oficiată de pr. Dănuț Zamfir Papară, preotul instituției.


Construcția noului pavilion Bloc Chirurgical Politraumă din Cazarma 1044 Sibiu – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu a fost punctată ieri, 09 februarie 2024, de o slujbă de sfințire, oficiată de pr. Dănuț Zamfir Papară, preotul instituției.

Comandantul spitalului, colonel medic șef lucrări dr. Doru-Florian-Cornel Moga, în prezența reprezentanților antreprenorului general, asocierea formată din S.C. GOTRACAM S.R.L (lider) & S.C. BOG ART S.R.L & EUROCERAD INTERNATIONAL S.R.L, a domnului colonel ing. Liviu-Ionuț Croitoru și a unor angajați din spital, a așezat o capsulă a timpului în fundația noii clădiri.

Capsula timpului conține un stick cu imagini reprezentative din istoria și prezentul instituției, un număr al ziarului Observatorul militar, un exemplar al monografiei „SPITALUL MILITAR SIBIU – 275 de ani de atestare documentară – Ediția a II-a revăzută și adăugită.”

”Doresc celor implicați în acest proiect: pasiune și rezistență. Pasiune pentru a crea și defini viitorul pacienților care se vor adresa către spital și rezistență pentru viitorul care va aduce noi provocări și va solicita efort și implicare.” este mesajul pe care l-a transmis comandantul spitalului.

Proiectul noului pavilion Bloc Chirurgical Politraumă din Cazarma 1044 Sibiu este finanțat în proporție de 95% din PNRR. Proiectul presupune construirea unui nou corp de clădire în incinta actualei unități medicale în care se vor reloca toate specialitățile chirurgicale, secția ATI, Blocul operator și Compartimentul de Primire Urgențe. Va fi un pavilion cu demisol, parter și 3 etaje, cu o amprentă la sol de aproximativ 2.000 mp și care va comunica cu clădirea actuală a spitalului printr-o pasarelă la etajul 2.

Text: Viorela Varna

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă