20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Campanie antidrog derulată de voluntarii Crucii Roşii pentru licenii sibieni

Știri din Județ

Voluntarii Crucii Roşii vor derula, în următoarele patru luni, o campanie de informare despre riscul consumului de droguri, de care vor beneficia 1.000 de adolescenţi de la cinci licee din municipiul Sibiu, dar şi câteva zeci de tineri consumatori vor fi consiliaţi psihologic şi emoţional, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES.

Şi un număr de 25 de cadre didactice din liceele „Gheorghe Lazăr”, „Octavian Goga”, „Arte”, „Economic” şi „Onisifor Ghibu” vor beneficia de formare de la Crucea Roşie, ca să ştie cum să discute cu elevii despre consumul de droguri.

„Rezultatele aşteptate ca urmare a acţiunilor întreprinse: peste 1000 de adolescenţi din Sibiu, cu vârste între 12-18 ani, mai informaţi cu privire la riscurile consumului de droguri şi resursele disponibile în vederea combaterii acestuia; 30 de adolescenţi consumatori/ aflaţi în risc de consum şi familiile acestora beneficiari ai serviciilor personalizate de consiliere psihologică şi emoţională; un lanţ multiplicator de adolescenţi care sprijină şi sunt sprijiniţi în vederea dezvoltării rezilienţei în faţa presiunilor sociale; scăderea numărului de adolescenţi consumatori de droguri în Sibiu”, se arată în comunicatul Crucii Roşii Sibiu.

Societatea Naţională de Cruce Roşie-Filiala Sibiu demarează proiectul „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, un manifest împotriva consumului de droguri şi a bullyingului asociat acestuia.

Acest proiect este finanţat prin programul „În Stare de Bine” (www.instaredebine.ro), susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri