spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Candidaţii USR pentru alegerile locale şi europarlamentare solicită atât spital municipal, cât şi judeţean

Știri din Județ

Publicitate

Vicepreşedintele USR, deputatul Dan Barna, candidat pentru alegerile europarlamentare, liderul judeţean al USR Sibiu, consiliera judeţeană Ruxandra Cibu Deaconu, candidat propus pentru Primăria Sibiului şi Adrian Echert, consilier judeţean şi candidat propus de USR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ), au declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de două noi spitale în municipiu, atât unul judeţean, cât şi altul municipal.


Municipiul Sibiu nu are un spital municipal. În oraş există câteva spitale publice şi private, printre care şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare spital public din judeţ, unde sunt trataţi pacienţi din tot judeţul şi judeţele învecinate.

Ruxandra Cibu Deaconu, candidata propusă de USR pentru postul de primar al municipiului Sibiu a declarat că se poate construi pentru sibieni un spital din bani publici, la fel ca şi spitalul construit în Bucureşti, de către Asociaţia „Dăruieşte Viaţa”.

„Este vorba despre Spitalul Municipal Sibiu. Şi o să mă întrebaţi pe bună dreptate, care spital municipal? Ştim că nu avem încă unul, dar eu îmi doresc să avem, iar noi, cei de la USR, vrem să facem în aşa fel încât să avem un spital municipal, nu doar cu numele, ci şi funcţional şi mai ales la standarde moderne, pentru că sibienii au nevoie de un astfel de spital”, a spus Ruxandra Cibu Deaconu.

Primăria Municipiului Sibiu aşteaptă să preia Spitalul Căi Ferate, care ar urma să fie transformat într-un spital municipal. Ruxandra Cibu Deaconu a afirmat că şi după ce va fi transferat acest spital la Primăria Sibiu, este nevoie de investiţii şi extinderea lui.

„Spitalul CFR, care va deveni municipal, are doar aproximativ 70 de paturi, un număr infim faţă de nevoile municipiului Sibiu. Această situaţie nu va putea fi rezolvată decât prin extinderea acestui spital, iar acest lucru trebuie să facă obiectul unui proiect bine realizat şi care să nu dureze în niciun caz o veşnicie, aşa cum se întâmplă cu Spitalul Judeţean. Avem un model, Spitalul ‘Dăruieşte Viaţa’, ridicat din donaţiile oamenilor de o echipă inimoasă şi acesta ar putea să fie în viitorul model pentru Spitalul Municipal Sibiu, un spital pe care îl dorim a fi modern. Spitalul ‘Dăruieşte Viaţa’ are circa 180 de paturi, 12.000 mp, a costat 53 de milioane de euro, iar realizarea construirea lui a durat aproximativ 4 ani. Cred că şi noi putem face asta la Sibiu pentru binele sibienilor”, a arătat Ruxandra Cibu Deaconu.

Şi Dan Barna, candidat propus pentru alegerile europarlamentare, a declarat că „problema Spitalului Judeţean Sibiu, a acestui proiect de aproape 500 de milioane de euro, este că nu are finanţare”.

Totodată, Adrian Echert, candidatul propus de către USR pentru preşedinţia CJ Sibiu, a reproşat actualei conduceri liberale a CJ că în acest an a bugetat prea mulţi bani pentru promovare.

„În partea de promovare, care este separat de agenda de cultură, avem un buget de 321.000 lei. Practic, aici intră filmări, video-uri de promovare a Consiliului Judeţean şi a subordonatelor lui, care a crescut cu peste 85.000 lei faţă de anul precedent, iar doamna Câmpeanu, în şedinţă, la această interpelare ne-a spus că vor face chiar o revistă a Consiliului Judeţean, a lucrurilor care se întâmplă în judeţul Sibiu. Noi am rămas blocaţi la această afirmaţie şi ne aşteptăm ca firmele de promovare pe care PNL le-a angajat pentru publicitate să facă această revistă electorală. Sperăm noi, totuşi, să nu se întâmple, dar dacă va fi cazul, vom sesiza şi Curtea de Conturi pentru a vedea cum cum s-au cheltuit acei bani”, a avertizat Adrian Echert.

Potrivit consilierului judeţean Adrian Echert, CJ Sibiu „a alocat în credite de angajament 70 de milioane de lei pentru consultanţă, pentru proiectare şi consultanţă a noului proiect de spital judeţean”, care sunt împărţite până în 2026.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă