spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Expoziție de benzi desenate la Biblioteca ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Foaierul Bibliotecii ASTRA Sibiu găzduiește în această săptămână expoziția itinerantă „Le monde sans fin” („O lume fără sfârșit”), organizată de Institutul Francez din România. Proiectul expozițional are la bază subiectul ecologiei și cuprinde o amplă serie de benzi desenate create de Jean-Marc Jancovici, expert pe teme de energie și mediu și Christophe Blain, ilustrator.


Panourile prezentate în cadrul acestui proiect ilustrează interacțiunea a două personaje privind domeniul energiei, Jean-Marc Jancovici, jucând rolul ghidului, și Christophe Blain, în rolul necunoscătorului. În exponate sunt evidențiate numeroase aspecte privind modalitățile în care a fost utilizată energia de-a lungul istoriei, ascensiunea energiilor fosile și impactul umanității asupra mediului și, în special asupra, climei. În egală măsură, expoziția invită la reflecție în legătură cu posibile soluții de obținere a energiei nepoluante, dar și la modul de alimentație, alternative de transport sau planuri de urbanism.

„«O lume fără sfârșit» este o bandă desenată în care se vorbește despre un parașutist care tricotează în timp ce mănâncă ciocolată, despre marinari care au rău de mare, despre dinozauri care discută despre SUV-uri, despre un apostol radioactiv, despre Mama Natură, despre ouă de Paști și, foarte puțin, despre energie, climă și de ce este lumea așa cum este. A evoca aceste subiecte este de fapt a evoca o mare aventură plină de peripeții și emoții: aceea a speciei noastre de la origini. Și este, de asemenea, a vorbi despre destinul fiecăruia dintre noi, deoarece suntem cu toții modelați de acești doi factori esențiali care sunt energia și clima.”- transmit organizatorii expoziției.

Încă de la publicarea sa în 2021, banda desenată „O lume fără sfârșit” („Le monde sans fin, miracle énergétique et dérive climatique”) a cunoscut un succes imens, fiind cea mai vândută carte din Franța în 2022, cu peste 800.000 de exemplare. De asemenea, a fost tradusă în mai multe limbi.

Expoziția „O lume fără sfârșit” este deschisă publicului în Foaierul Bibliotecii ASTRA Sibiu, zilnic, între orele 8:00 și 20:00, până în 25 februarie a.c. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă