spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Conferința „Monitorizarea pacientului critic”, la Sibiu – un eveniment de succes, cu peste 600 de participanți

Știri din Județ

Publicitate

Conferința medicală „Monitorizarea pacientului critic”, organizată la finalul săptămânii trecute la Hotelul Ramada din Sibiu, de o echipă coordonată de Conf. Dr. Mihai Sava, medic primar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a bucurat de o apreciere deosebită și de participanți de seamă.


Pe parcursul celor trei zile ale conferinței s-a derulat un program științific deosebit de interesant şi divers, specialiștii invitați abordând o tematică complexă legată de monitorizarea avansată a pacientului din mai multe perspective, plecând de la sepsis, anestezie, terapie intensivă și pacientul neurocritic,  până la tehnologia medicală de vârf. Scopul programului a fost de a sensibiliza comunitatea medicală cu informații de ultimă oră în aceste domenii și de a crea un mediu favorabil colaborării interdisciplinare.

„Conferința s-a bucurat de un succes extraordinar și ne-am bucurat să vedem un interes deosebit din partea participanților asupra subiectelor abordate. De asemenea, lucrările prezentate de către personalități medicale de vază, din țară și din străinătate, au fost de o calitate care ne onorează și ne face siguri de faptul că viitorul medicinei se află în mâini competente. Vă invităm la anul la ediția a II-a a acestei conferințe, cu speranța că vom găzdui și mai mulți speakeri, participanți și teme interesante”, a transmis Conf. Dr. Mihai Sava la finalul evenimentului.

Printre invitații specialiști la conferința medicală „Monitorizarea pacientului critic” s-au numărat Prof. Dr. Iurie Acalovschi, profesor emerit la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca și Prof. Dr. Șerban Bubenek-Turconi, președintele Societății Române de ATI. Acesta din urmă a lăudat evenimentul de amploare găzduit la Hotel Ramada, exprimându-și totodată speranța că această conferință va rămâne în memoria participanților.

„O manifestare mare are loc la Sibiu, în domeniul nostru. (…) Noi sperăm că medicina sibiană se va dezvolta aşa cum merită acest oraş, aşa cum merită cetăţenii de aici şi doctorii care lucrează la Sibiu. Sperăm că spitalul acela judeţean se va construi repede şi dumneavoastră veţi apuca să lucraţi într-un spital ca lumea, sigur că nimic nu e uşor pe lumea asta, mai ales, din păcate în România, unde lucrurile nu sunt uşoare, dar să fim optimişti, pentru că iată că se poate. Este suficient ca oameni cu bună credinţă, oameni pregătiţi, oameni cu dăruire, să se pună la un loc şi să iasă nişte lucruri remarcabile. Sper că această manifestare va fi una de care vă veţi aduce aminte”, a spus Prof. Dr.  Şerban Bubenek.

Din comitetul de organizare au făcut parte Conf. Dr. Mihai Sava, Ș.L. Dr. Alina Bereanu, Asist. Univ. Dr. Bogdan Vintilă, Prof. Dr. Corina Roman, Prof. Dr. Victoria Bârluțiu și Ș.L. Dr. Iris Mureșan.

Temele abordate în cadrul conferinței au fost: Monitorizarea sepsisului și a infecțiilor, Monitorizarea intra-anestezică, Monitorizarea avansată în Terapie Intensivă, Monitorizarea pacientului neurocritic, Monitorizarea pacientului în urgență-prespital, Noi trend-uri în Antestezie-Terapie Intensivă și Inteligența Artificială în Terapie Intensivă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă