spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Curățarea bucătăriei în 4 pași simpli

Știri din Județ

Curățenia bucătăriei este mai mult decât o simplă sarcină casnică care este trecută pe lista de TO DO –  este un mod de a arăta grija pentru sănătatea noastră și a celor din jur.


Această încăpere, apreciată de majoritatea membrilor familiei, este locul în care se prepară mesele delicioase, în care se savurează cafeaua și în care, de multe ori, se adună toată familia pentru a discuta și pentru a petrece timp împreună. Tocmai de aceea, bucătăria este locul în care ordinea, curățenia și igiena joacă un rol esențial. Desigur, bucătăria este și locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor dar și locul în care dezordinea este de multe ori copleșitoare. Din fericire, curățarea și igienizarea bucătăriei se poate face cu o mai mare ușurință, urmând câțiva pași simpli. Iată care sunt:

  1. Curăță suprafețele și blaturile

Începe prin a elibera suprafețele de orice obiecte care nu își au locul acolo. Acest prim pas simplifică întregul proces de curățenie și odată făcut, va da impresia de ordine. Odată eliberate suprafețele, folosește produsele potrivite pentru a îndepărta praful și murdăria de pe ele. Acordă o mare atenție produselor folosite deoarece nu toate suprafețele sunt la fel. De exemplu, blaturile din granit necesită un curățător special pentru a evita deteriorarea, în timp ce pentru suprafețele laminate, o soluție blândă de apă și săpun poate fi suficientă.

De asemenea, pentru petele persistente, poți folosi un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru a crea o pastă. Aplică pe pată, lasă să acționeze câteva minute, apoi șterge cu o cârpă umedă. După curățare, (indiferent de varianta aleasă și de detergenții folosiți) este vital să usuci bine suprafețele pentru a preveni proliferarea bacteriilor. O cârpă curată și uscată, prosoape de hârtie sau o lavetă din microfibră este perfectă pentru această sarcină.

  1. Spală și dezinfectează chiuveta

Deoarece chiuveta este locul în care se spală toate preparatele, în care rămân resturi alimentare și în care aruncăm diverse resturi mici, aceasta formează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Dacă nu este curățată corespunzător, nu doar că arată inestetic și poate genera mirosuri neplăcute, dar poate reprezenta și un factor de risc din punct de vedere al sănătății. Așadar, în tot procesul de curățare a bucătăriei, alocă o mare atenție chiuvetei.Începe prin eliminarea resturilor de mâncare după care spală chiuveta cu apă caldă și săpun. Apoi, utilizează o soluție de dezinfectare pentru a elimina germenii și bacteriile. Poți folosi detergenți profesionali sau amestecuri naturale precum oțetul și bicarbonatul de sodiu. În ceea ce privește petele și depunerile de calcar, folosește o soluție de lămâie și bicarbonat de sodiu. Aceasta nu doar că va curăța eficient, dar va și lăsa un parfum plăcut. De asemenea, nu uita de scurgere, care poate fi un focar de bacterii. 

  1. Curăță aparatele electrocasnice, atât pe exterior cât și pe interior

Pentru a  menține aparatele electrocasnice curate și în stare bună de funcționare dar și pentru a elimina riscul de dezvoltare a bacteriilor și de depunere a murdăriilor și în alte spații a bucătăriei, este important să le curățăm atât pe exterior cât și pe interior.  Aceast proces implică nu doar o ștergere rapidă a prafului și a petelor, ci și o curățare mai profundă pentru a îndepărta resturile de mâncare, grăsimile și alte reziduuri care se pot acumula. Fiecare aparat are nevoile sale specifice: de exemplu, frigiderele ar trebui curățate regulat pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute și a bacteriilor, în timp ce cuptoarele pot necesita produse de curățare speciale, pentru a îndepărta resturile arse și întărite. Este esențial să urmăm instrucțiunile producătorului și să utilizăm produse de curățare adecvate pentru a evita deteriorarea aparatelor.  

  1. Curăță temeinic podelele

Curățarea podelelor este ultimul pas din procesul de curățare a bucătăriei, peste care nu se poate trece cu vederea, dacă ne dorim o bucătărie complet curată și igienizată. Pentru a obține rezultatele dorite, este important să acorzi o mare atenție echipamentelor și produselor de curățenie. În ceea ce privește echipamentele, asigură-te că ai la îndemână un aspirator profesional sau un aspirator generator de aburi, care să elimine toate depunerile și resturile de pe podea. Desigur, aspiratorul generator de aburi, folosind puterea aburului la o temperatura extrem de ridicată, poate să și igienizeze și să distrugă toate bacteriile, în mod sigur și eficient. Însă, acesta se poate folosi doar pe anumite tipuri de suprafețe, așa că, mare atenție la indicațiile producătorilor. Tot în categoria de echipamente, după aspirator, urmează mopul. Alege un mop profesional și calitativ, pentru a te asigura că în urma utilizării rămâne o podea curată, igienizată, fără urme și aproape uscată. În ceea ce privește produsele de curățare, în funcție de podea, alege produse potrivite, care să nu deterioreze suprafața și care să fie sigure. Dacă murdăriile sunt încăpățânate, alege un degresant bucatarie potrivit pentru îndepărtarea grăsimilor, uleiurilor și proteinelor de origine vegetală sau animală.

În această etapă de spălare a pardoselii, evită să folosești exces de apă, deoarece aceasta poate deteriora podelele din lemn sau pot provoca infiltrarea apei sub pardoseală.

După ce ai terminat de curățat, lasă podeaua să se usuce în mod natural și bucură-te de bucătăria ta curata și igienizată, altărui de întrega familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie