spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

AUR Sibiu: Parcările din Sibiu – mina de aur pentru firmele de casă (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

AUR Sibiu transmite către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate

De câțiva ani buni, tema gestionării domeniului public la primăria Sibiu este fără nicio exagerare, de ordin ocult, unde doar cei inițiați, sau mai bine zis binecuvântați au acces la resursa supremă – dulcele ban public.

Problema gestionării inadecvate, risipitoare și exclusiviste a banilor publici în Sibiu este una veche și neschimbată de mulți ani, iar în ultima perioadă a atins cote absolute de opulență și sfidare a bunului simț, duse până la limita legalului. Aici mă refer în special la ultima achiziție în materie de parcări publice de pe strada Calea Dumbrăvii, unde primăria a achiziționat 5 aparate de plată, fiecare la preț de 27.000 de euro, știre apărută în presă zilele trecute.

Pe lângă faptul că un astfel de preț este unul exagerat, în contextul problemelor economice curente; pe lângă faptul că aparatele furnizate sunt nefuncționale și de o calitate îndoielnică; pe lângă faptul că firma câștigătoare Histria International SRL ofertează la 99,95% din prețul maxim; cu toate acestea, schema aceasta “funcționează” de ani buni și nu deranjează pe nimeni în primărie.

Cei din primărie se cred atât de atotputernici și siguri pe ei, încât nici măcar nu au binevoit să răspundă la solicitarea oficială pe care am înaintat-o Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu în iulie 2022.

În care am cerut clarificarea în scris a următoarelor aspecte legate de achizițiile publice:

  • Clarificări privind cerințele din caietele de sarcini care afectează principiul de concurența neloială;
  • Clarificări privind diversitatea de soluții folosite în sistemele exploatate, sau mai bine zis lipsa acesteia;
  • Clarificări privind favorizarea numitor agenți economici în defavoarea altora;
  • Clarificări privind constanța ofertării unice a firmei Histria International SRL și a diferenței de preț atât de mica între valoarea estimată și cea ofertată;

Ultima întrebare din solicitarea mai sus menționată a fost:

”În contextul întrebărilor anterioare, cum explicați diferența atât de mică dintre valoarea estimată și cea atribuită în licitațiile de mai sus, în unele cazuri diferența este de aproximativ de 22 de lei din totalul de 475 000 de lei?”

Vă pun la dispoziție solicitarea mai sus menționată în format PDF cu mențiunea că nici în ziua de azi nu am primit vreun răspuns din partea primăriei Sibiu referitor la solicitarea mea din 2022. Oare ce are de ascuns primăria și în fața cui e gata să răspundă ?

Deputat Dr. Sebastian Suciu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai