spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: Pensiile recalculate vor fi plătite din septembrie (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Sibiu, că în ianuarie 2024 pensiile au fost majorate cu 13,8%, iar începând cu septembrie anul acesta se vor plăti pensiile recalculate. 


„PNL a asigurat resursele bugetare pentru majorările deja făcute și cele care vor rezulta din recalculare, subliniază oficialul.

”PNL a urmărit ca aceste majorări să fie sustenabile și realitatea ne confirmă că avem asigurate resursele bugetare, atât pentru majorarea deja făcută, cât și pentru majorările care vor rezulta din recalculare.

Este important de reținut că prin recalculare, nu scade nicio pensie, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative”, a anunțat Raluca Turcan.

”Prin recalculare, nu scade nicio pensie!”

Procesul de recalculare, demarat prin digitalizarea dosarelor de pensii, va elimina erorile din trecut și va face plata pensiilor echitabilă, precizează ministrul.

”Prin recalculare, nu scade nicio pensie! Nu, nu scade, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative”, spune ministrul.

Raluca Turcan a explicat faptul că va fi suficient până la toamnă pentru recalcularea pensiilor. ”Am avut procese de recalculare care au durat ani. Însă ca ministru al Muncii am demarat procesul de digitizare a dosarelor de pensii, deși nu aveam nici oameni suficienți și nici bani în buget. Anul acesta, recalcularea pensiei se va face pe computer, fără erori, imediat, Nu cu pixul și hârtia sau cu dosarele cu șină prăfuite”, a mai spus Raluca Turcan, într-un comunicat de presă al PNL

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului