spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Societatea primăriei, TURSIB face apel la metodele Securității

Știri din Județ

Publicitate

Societatea de transport public TURSIB, subordonată direct primarului Astrid Fodor, face apel printr-o postare pe Facebook la metodele implementate în comunism de Securitate: oamenii să se pârască între ei. Sub pretextul simțului comunitar, TURSIB apelează la cetățeni să anunțe telefonic sau pe email când văd alți pasageri că distrug sau folosesc grafitti. Deși toate autobuzele sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, dar nu are cine sta să le urmărească.


Primăria Sibiu a investit zeci de milioane de euro în noua flotă de autobuze a TURSIB. Dar acestea nu scapă de distrugerile inerente unui sistem de transport public. Fie că sunt rupte tapițerii, provocate alte daune în interior sau mâzgălite cu grafitii, TURSIB apelează la restul pasagerilor să facă pe polițiștii cu cei cu care călătoresc.

„Apelăm pe acestă cale la spiritul civic al călătorilor, iar dacă observă pe parcursul călătoriei persoane care produc distrugeri ale autobuzelor (inscripționări cu graffiti, distrugerea tapițeriei autobuzelor, ruperea materialelor informative din autobuze, lipirea de stickere, etc), avem rugămintea să ne transmită aceste incidente fie telefonic la numărul 𝟬𝟮𝟲𝟵-𝟰𝟮𝟲-𝟭𝟬𝟬, interior 111, fie pe adresa de e-mail 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗶𝗰𝘂𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝘂𝗹@𝘁𝘂𝗿𝘀𝗶𝗯.𝗿𝗼.” transmit reprezentanții TURSIB pe pagina lor de Facebook.

În comunism, Securitatea folosea aceași metodă pentru a putea urmări mai multe persoane. Astfel vecinii din blocuri și nu numai erau încurajați să pârască imediat dacă observă ceva suspect la alt vecin.

Pentru TURSIB însă cerințele sunt mai complexe de la călătorii transformați în informatori. „În sesizare rugăm călătorii să ne furnizeze următoarele detalii pentru o identificare cât mai rapidă și precisă a autobuzului: Descrierea situației; Data; Ora; Stația; Linia; Direcția de deplasare a autobuzului”.

Deși toate autobuzele TURSIB sunt dotate cu camere de supraveghere video, se pare că nimeni nu se uită la înregistrări. Prin această metodă, cei de la TURSIB vor să își ușureze munca de a identifica cine provoacă distrugeri în autobuze, pentru a oferi respectivele filmări Poliției.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului