spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

OCPI Sibiu: 46 de localități din județ vor beneficia de finanțare pentru cadastru general gratuit

Știri din Județ

Publicitate

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu va încheia contracte de finanţare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 46 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din cele 48 eligibile. Cele 46 de localităţi care şi-au exprimat intenţia de a accesa fondurile puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 7.360.000,00 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetăţeni şi se desfăşoară în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF).


Primarii interesaţi să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanţare cu OCPI Sibiu, începând din data de 20.03.2024.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanţare cu OCPI Sibiu trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanţare.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanţare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Deschiderea cărţilor funciare este gratuită pentru cetăţeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Sibiu.

În prezent, din totalul de 64 de UAT-uri din judeţul Sibiu, au fost cadastrate în proporţie de sută la sută 2 comune (Gura Râului şi Cristian), iar în alte 61 de localităţi se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar şi din bugetul local al primăriilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă