spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: „Studiul și înțelegerea Holocaustului reprezintă o datorie pentru fiecare membru al societății” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, spune că Studiul și înțelegerea Holocaustului reprezintă o datorie pentru fiecare membru al societății și un antidot al gândirii critice și libere în fața unor fenomene îngrijorătoare de manipulare și dezinformare.


Redăm mai jos declaratia integrală, postată pe pagina sa de Facebook.

Educația și cultura construiesc cele mai solide fundații ale unei societăți prospere și sănătoase și modelează cine suntem, cine devenim, cine vor fi urmașii noștri, în ce fel de societate vor trăi.

Studiul și înțelegerea Holocaustului reprezintă o datorie pentru fiecare membru al societății și un antidot al gândirii critice și libere în fața unor fenomene îngrijorătoare de manipulare și dezinformare.

Această dramă mondială ilustrează pericolul prejudecăților, discriminării și dezumanizării, precum și potențialul distructiv al violenței extreme. În egală măsură, această dramă demonstrează fragilitatea noastră, a tuturor, în fața abuzului de putere și în fața fricii, a presiunii celor din jur, a indiferenței.

Pentru ca România să nu le mai fie, vreodată, victimă, este vital ca liderii de mâine să crească în spiritul valorilor umaniste care protejează și păstrează societățile libere și juste.

Într-o eră în care viteza diseminării informațiilor trunchiate, chiar falsificate complet, este de neoprit, trebuie să construim, cu determinare și fără ezitări, măsuri de protecție împotriva pornirilor extremiste, propagandei, discursurilor bazate pe ură și violență.

Am încredere că activitățile tinerilor preocupați de istoria Holocaustului, precum cea la care am participat astăzi, contribuie semnificativ la formarea și dezvoltarea lor sănătoasă, la o mai bună înțelegere a istoriei mondiale, a realităților contemporane și pericolelor ce amenință valorile fundamentale ale omenirii.

Îi încurajez pe toți participanții și pe colegii lor să transforme abilitățile folosite astăzi într-un obicei de zi cu zi, de a se documenta temeinic, din surse credibile, într-o gândire liberă și dreaptă!

Felicitări dnei Tova Ben Nun-Cherbis, președinte al Complexului Educațional Laude-Reut și dlui Daniel Jinga, Manager al Operei Naționale București, pentru moderarea evenimentului!

Felicitări tuturor celor implicați în îndeplinirea proiectului „Mock trial on human rights”, mi-aș dori să revedem exemplul participanților multiplicat!

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă