spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Documentele pregătite prost de Primăria Sibiu, motiv de decizie CNSC și amânări. Milioanele alocate pentru gestiunea iluminatului public sunt miza

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Sibiu continuă ideea de a delega pe câte patru ani unei firme aleasă prin licitație gestiunea iluminatului public din oraș. Asta înseamnă milioane de euro alocate pentru schimbări de lămpi, reparații cabluri și iluminat festiv. În 3 ianuarie 2024 Primăria Sibiu a scos la licitație pe alți patru ani acest serviciu. Preț estimat: 48 milioane de lei plus TVA pe cei 4 ani. Adică peste 10 milioane de euro. Doar că documentele pregătite de Primăria Sibiu au fost contestate și finalul licitației s-a amânat pe 29 martie 2024.


Momentan Sibiul nu mai are serviciu de gestionare iluminat public. Vechiul contract încheiat cu firma Flash Lighting Services SA s-a încheiat în 29 ianuarie 2024. Firma bucureșteană câștigase contractul în ianuarie 2020. Suma alocată pentru patru ani a fost de 42 milioane lei cu TVA (adică o medie de peste 2 milioane de euro pe an).

Avizul conform condiționat trimis inițial de Agenția Națională pentru Achiziții Publice

Anunțul de scoatere la licitație a serviciului a fost trimis de Primăria Sibiu în 3 ianuarie 2024, adică târziu, în condițiile în care contractul în curs se încheia în 29 ianuarie 2024. Din start au fost probleme, pentru că Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a Guvernului a cerut Primăriei Sibiu să rectifice documentația deoarece existau pretenții care depășeau limitele legale sau de pregătire necesare. Primăria Sibiu trimisese înainte de publicare documentația la ANAP și a primit în decembrie notificarea de rectificare.

Contastată la CNSC, Primăria Sibiu a pierdut

Abia ce a reglementat documentele conform cerinței ANAP, că Primăria Sibiu s-a văzut contestată pentru licitație la CNSC. O firmă din București, Luxten Lighting Company Srl a cerut remedierea unor deficiențe din caietul de sarcini (documentații) și extinderea perioadei de depunere oferte. Și au câștigat. CNSC le-a dat dreptate și a obligat Primăria Sibiu să remedieze și aceste deficiențe din documente. Plus extinderea perioadei. Decizia CNSC a venit în 15 februarie 2024, la o lună de la depunerea contestației.

Așa că Primăria Sibiu a trebuit, din nou, să rectifice documentația. Ultimele documente fiind depuse ieri, 12 martie 2024 în sistemul SEAP. În 29 martie 2024 se va încheia licitația și vom afla câștigătorul generosului contract de 11,4 milioane euro pe patru ani pentru gestionarea sistemului de iluminat public. Trebuie precizat că acest contract include reparații, modernizări, dar nu și factura de curent.

extras din decizia CNSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă