spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Primăvara vine cu vești bune! Încep lucrările la tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești

Știri din Județ

Publicitate

Veste bună pentru reușita proiectului autostrăzii Sibiu – Pitești. În această primăvară se vor demara lucrări masive la tronsonul 2, respectiv Boița – Cornetu. Acesta va avea o lungime totală de peste 31 de kilometri, cu 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri şi un ecoduct în zona Lazaret.


Într-o ședință recentă la care a participat și președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, constructorul a dat asigurări că toate lucrările de proiectare sunt în grafic. Lucrările la acest lot ar trebui finalizate în 2028, câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie fiind o asociere de firme din Turcia – Mapa Cengiz.

„A fost o întâlnire productivă în care am făcut o evaluare la zi a stadiului în care ne aflăm şi am primit asigurări din partea constructorului că proiectarea se va termina curând şi că lucrările efective vor începe în această primavară. De asemenea, în urma discuţiilor, am solicitat să se ia măsurile necesare pentru a evita crearea de ambuteiaje în zonele prin care trec utilajele constructorului. Aşa cum am mai spus, autostrada nu trece pe deasupra judeţului, este un proiect de o importanţă majoră atât pentru Vâlcea, cât şi pentru România şi mă interesează ca lucrările să fie finalizate la termenul stabilit”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă