spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Cei ce murdăresc drumurile, luați în vizor de polițiști

Știri din Județ

Publicitate

După modernizarea mai multor drumuri județene de Consiliul Județean Sibiu, a reapărut problema celor care murdăresc drumurile cu utilaje ieșite din șantiere sau terenuri agricole. Deși legislația în domeniu este clară și aceștia trebuie să își curețe roțile înainte de a ieși în drumurile publice, mulți nu o fac. Polițiștii au început să dea amenzi.


„În cursul anului 2023, polițiștii formațiunilor rutiere din cadrul I.P.J. Sibiu au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale pentru intrarea pe drumurile modernizate cu vehiculul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe ori materiale ce pot pune în pericol siguranța circulației. Sancțiunile au fost aplicate atât pe drumurile județene, cât și pe drumurile naționale.” ne-au informat reprezentanții Insepctoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în anul 2024.

Drumuri și Poduri Sibiu SA curăță drumurile județene, dar nu fac față

Compania Drumuri și Poduri Sibiu SA curăță drumurile județene periodic. La fel face și Compania Națională care are în subordine autostrăzile și drumurile naționale. Dar, dezastrul cel mai mare este pe drumurile județene. Mulți fermieri își duc utilajele la terenurile agricole pe aceste drumuri și lasă noroi pe acestea. Deși legea îi obligă să curețe roțile și drumul murdărit. Un exemplu recent, s-a putut vedea pe drumul inaugurat Șura Mică – Țapu. Cu câteva zile înainte de marea inuagurare, drumul nou făcut era plin de noroi prin multe zone. Primarii din zonă au avertizat fermierii respectivi, dar au spus că intră în atribuția Poliției să îi amendeze.

Un alt exemplu de drum județean murdărit frecvent de mașinile ce ies din șantiere este DJ 106C zona Cartierul Arhitecților. Săptămâna aceasta cei de la Drumuri și Poduri Sibiu SA au avut o nouă acțiune de curățenie a drumului. Dar această curățenie nu va rezista. Camioanele ies continuu din șantiere și multe nu au roțile spălate, cum prevede legea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă