spot_img
11.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

ADI ECO Sibiu: Pungile de plastic călătoresc în voie prin lume

Știri din Județ

Publicitate

În jur de 18% din plasticul existent ajunge totuși să polueze mediul înconjurător chiar dacă majoritatea deșeurilor de plastic ajung în gropi de gunoi, sunt incinerate sau reciclate.

Publicitate

Plasticul ocupă aproximativ 12% din volumul gropilor de gunoi, motiv pentru care incinerarea deșeurilor a devenit din ce în ce mai atractivă pentru recuperarea energiei, dar cu efecte negative asupra atmosferei din cauza gazelor de ardere rezultate.

Colectarea selectivă a plasticului descurajează incinerarea deșeurilor, reducând profitabilitatea incinerării, aduce beneficii directe calității aerului și mediului înconjurător.

Plasticul nu se descompune ușor, el se fragmentează în particule din ce în ce mai mici până ce ajunge atât de mic încât poate fi purtat de vânt.

Astfel, plasticul care nu este reciclat sau distrus ajunge să circule liber în natură, provocând daune mediului înconjurător și punând în pericol ecosisteme întregi.

Mici fragmente de plastic din ambalaje călătoresc în jurul atmosferei terestre, străbat mii de kilometri, ajung de pe un continent pe altul și contaminează întreaga atmosferă.

Este esențial să începem să reducem consumul plasticului, dar… cum ?

Nu mai este suficient să ne gândim la reciclarea sau reutilizarea plasticului, trebuie să evităm folosirea lui

Sfaturi pentru reducerea consumului de plastic.

Folosiți o sticlă reutilizabilă pentru băuturi calde sau reci, astfel încât să nu fiți nevoiți să achiziționați recipiente de plastic.

Toți producătorii de băuturi răcoritoare folosesc recipiente de plastic și de asemenea dozatoarele de cafea sau locațiile unde se vinde cafea.

Materialele plastice de unică folosință, cum ar fi paiele pentru băuturi, farfuriile și tacâmurile fabricate din plastic, ne fac viața mai ușoară, dar dăunează planetei. Așadar, folosiți tacâmurile din inox și farfuriile din porțelan sau sticlă pentru a evita supraaglomerarea planetei cu plastic. Paiele pot fi înlocuite cu paie din zahăr, bambus sau carton.

Când mergeți la cumpărături, folosiți o sacoșă reutilizabilă de pânză!

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ