spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Sibiu vrea să mărească intravilanul pentru mai multe construcții

Știri din Județ

Publicitate

În prezentarea făcută de arhitecții angajați de Primăria Sibiu, pentrul noul Plan Urbanistic General, o temă importantă a fost extinderea intravilanului. Cetățenii prezenți la dezbaterea publică organizată la Stadionul Municipal au avut intervenții punctuale referitoare la diferite parcele de teren și cum vor fi acestea afectate de noul PUG. Un cetățean german, mutat la Sibiu, a spus că este împotriva măririi intravilanului pentru că va duce la supra-popularea orașului. Ceilalți sibieni prezenți au pledat, majoritatea, pentru mărirea intravilanului. Și la dezbaterile publice anterioare cei prezenți au insistat pe acest subiect.


Cetățenii prezenți ieri la dezbaterea publică, transmisă live în exclusivitate de SIBIU INDEPENDENT, au ridicat diferite probleme punctuale, referitoare la terenurile lor. Unii s-au interesat de reglementările din Calea Șurii Mici, alții de cele din Gușterița sau zona Vasile Milea. Majoritatea întrebărilor au vizat chestiuni punctuale.

Zonele care se doresc a fi introduse în intravilan

Un cetățean german, mutat la Sibiu, a cerut să nu se mărească intravilanul. El a motivat că Sibiul nu trebuie să se supra-populeze, ceea ce ar duce la creșterea traficului. Alți proprietari de terenuri prezenți la această dezbatere, la fel ca la cea anterioară, au pledat, din contră, pentru susținerea creșterii intravilanului, dar și a construirii pe verticală.

O doamnă din cartierul Vasilea Milea a pledat pentru reglementări stricte a cartierelor de case ale Sibiului. Ea a cerut să nu se permită construirea de blocuri în aceste zone. Deși noul PUG permite în multe astfel de cartiere ridicări de mici blocuri P+2, P+3.

Unii cetățeni s-au arătat nemulțumiți de apariția pe noul plan a unor drumuri în diferite zone de câmp. Arhitecții au motivat trasarea drumurilor pentru dezvoltarea viitoară a zonei. Însă, cetățenii prezenți au arătat, în câteva cazuri, că aceste drumuri distrug parcele existente, tăindu-le în două sau nu servesc la nimic. Ei au punctat existența în teren a altor drumuri de exploatare, ce nu apar pe harta noului PUG.

Problema spațiilor verzi și limitării construirii pe aceste zone private a fost ridicată de mulți din cei prezenți. Unii au argumentat că s-au trasat spații verzi pe hartă peste terenuri private, fără a se ține cont că în zona respectivă (ex. Gușterița, str. Niță) există deja locuințe construite. Alt cetățean a observat că în Gușterița, strada Răchitei pe dreapta este intravilan, iar pe stânga este extravilan, ceea ce, a spus el, este o anomalie.

Cetățenii pot depune în continuare proiecte, idei, sugestii la Primăria Sibiu pe tema noului PUG până în 17 aprilie 2024. Pentru aceasta au un chestionar online https://survey.alchemer.eu/s3/90680870/Chestionar-evaluare-PUG-Sibiu sau se pot duce la Centrul de Informare Turistică din Piața Mare, marți orele 12-14 și joi orele 17-19 pentru a sta de vorbă direct cu arhitecții implicați în proiect.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri