spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

PSD Sibiu: Vești bune pentru mărgineni – se continuă finanțarea proiectului de aducțiune gaz Tilișca – Poiana Sibiului – Jina, prin AFM (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Împreună cu primarul comunei Poiana Sibiului, Adrian Iovi, și cu colegul meu Teodor Dumitru Banciu, fostul consultant al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transalpina Gaz, am fost, marți, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Am discutat cu ministrul Adrian Câciu despre parcursul demersurilor noastre în vederea obținerii finanțării pentru finalizarea proiectului. Domnul ministru ne-a dat asigurări că proiectul va continua să fie finanțat prin preluarea lui de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Ne-am întâlnit apoi cu președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, care ne-a asigurat că sunt pregătite toate demersurile pentru emiterea actului normativ care va reglementa preluarea proiectului de către AFM.

Atât domnul ministru Câciu, cât și domnul Neculaescu, înainte de a fi membri PSD, sunt profesioniști. Le mulțumesc pentru faptul că au rezolvat o problemă importantă pentru locuitorii din Mărginimea Sibiului! Îi felicit pe primarul Adrian Iovi și pe Teodor Banciu pentru faptul că se implică în mod activ în implementarea acestui proiect!

”Este extraordinar faptul că proiectul Înființare sistem de distribuție gaze naturale, racord și stație de reglare-măsurare, în localitățile Jina, Poiana Sibiului, Tilișca, Rod, jud. Sibiu, care prevede o lungime a rețelelor de 65 km, din care conducta principală de 22 km, ce face legătura între SRM (Stația de Reglare-Măsurare) Tilișca (deja construită) și Jina, început pe POIM, va fi dus la bun sfârșit, iar poienarii, jinarii și tilișcanii vor beneficia de roadele acstui proiect”, spune primarul Adrian Iovi.

”Am fost onorat să fiu consultantul Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transalpina Gaz, cu sediul în Poiana Sibiului, care a depus proiectul la minister pentru a fi finanțat din fonduri europene, prin POIM. Pentru că am muncit așa cum trebuie, am fost printre puținii din țară care au obținut banii pentru finanțarea proiectului. Atunci când am fost primarul orașului Săliște, când nu erau disponibile atâtea fonduri europene, am reușit să introduc gazul în orașul Săliște și în majoritatea satelor aparținătoare. Atunci când ești dispus la orice efort și la sacrificiu, când ai inteligența și voința necesare și vrei să fii de folos comunității tale, reușești să realizezi lucruri importante pentru oameni. Am discutat cu domnul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene și am fost foarte supărat pe faptul că am avut atâtea oportunități de a accesa fonduri europene în Săliște, dar administrația locală le-a ratat fie pentru că a fost incapabilă, fie pentru că a preferat să nu muncească. Sunt foarte mâhnit de faptul că Primăria Săliște, dintr-un etalon național de accesare a fondurilor europene, așa cum am lăsat-o eu, a ajuns la coada clasamentului!”, a declarat Teodor Banciu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri