spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

ULBS la raport: Starea universității în perioada 2023-2024

Știri din Județ

Publicitate

Prof. univ.dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat raportul anului universitar 2023-2024 astăzi, într-o conferință de presă, la Sala Senatului „Prof. Grațian Ștețiu” a ULBS. Cu această ocazie rectorul a făcut și o sinteză a mandatului care tocmai s-a încheiat. Sorin Radu a fost reales luna aceasta rector al Universității Lucian Blaga pe o perioadă de 5 ani.


Principalele direcții ale mandatului 2020-2024 au vizat internaționalizarea, atragerea de fonduri spre cercetare, accelerarea procesului de digitalizare, acreditarea de noi programe de studiu și de doctorat, investițiile în infrastructură, dar și recunoașterea rolului universității sibiene în plan local, național și european, atât prin parteneriatele încheiate, cât și prin pozițiile câștigate în rankingurile internaționale.

Rectorul ULBS a vorbit despre digitalizare în contextul sesiunii de admitere, amintind că acest proces este unul online și tot aici a menționat și proiectul TRANDISMART (centrul de simulare în medicină, crearea centrului integrat de date).

În ceea ce privește structurile educaționale suport dezvoltate pentru comunitatea celor 15.000 de studenți ai ULBS au fost enumerate centrele SmartHub, D-School, EduHub. În acest context au fost amintite și investițiile în infrastructură destinate studenților, respectiv reabilitarea căminelor studențești 6 și 7.

În mandatul care tocmai s-a încheiat universitatea și-a concentrat eforturile spre creșterea calității condițiilor de cazare și masă, dar și spre deschiderea de noi perspective academice, ca urmare a intrării în Alianța FORTHEM și a creșterii numărului de mobilități și schimburi de experiență pentru studenți.

Investiția în modernizarea și extinderea fermei didactice de la Rusciori și extinderea infrastructurii educaționale destinate Facutății de Litere și Arte de pe strada Banatului, prin accesarea de fonduri europene, au fost alte obiective atinse în mandatul care tocmai s-a încheiat.

Rectorul ULBS a amintit și despre accesarea liniilor de finanțare destinate cercetării prin PNRR și prin programul Horizon Europe, care au deschis proiecte fără precedent pentru universitatea sibiană.

În ceea ce privește planurile de viitor, Prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS, a vorbit în premieră despre implementarea primului proiect-cheie al noului mandat, respectiv construirea Campusului integrat pentru învățământul în sistem dual – PRODUAL, al cărui contract de finanțare se va semna mâine, la Sibiu.

Raportul complet Starea universității „Lucian Blaga” din Sibiu, 20203-2024 este disponibil aici:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului