spot_img
16.2 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Află cauzele durerilor de spate – investighează corect pentru a trata eficient

Știri din Județ

Publicitate

Majoritatea populației se confruntă la un moment dat cu dureri de spate diferite ca intensitate, fiind considerate normale până la un anumit punct. Adevărul este că durerea reprezintă principalul semn pe care corpul îl oferă în momentul în care se confruntă cu o problemă, ceea ce înseamnă că trebuie să iei măsuri înainte ca să degenereze și să fie dificil de tratat. Programează-te pentru un RMN lombar la o clinică de specialitate atunci când simți durere sau disconfort la nivelul coloanei, pentru a primi un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat!

Publicitate

Care este procedura de examinare a coloanei lombare

În centrele de imagistică, procedura de RMN lombar este foarte des efectuată, fiind principala metodă de diagnosticare a problemelor de sănătate situate la nivelul coloanei inferioare, drept urmare, se efectuează foarte ușor, fără a cauza disconfort pentru pacient. Acesta este poziționat orizontal pe masa de examinare, fără haine, ci doar cu un halat medical, montându-se la nivel lombar un dispozitiv specializat cu ajutorul căruia se obțin imaginile tridimensionale. Acestea se colectează pe o perioadă de 30 de minute, timp în care pacientul trebuie să stea nemișcat, primind indicații prin microfon de la personal pentru a evita o eventuală senzație de panică.

Când se recomandă rezonanța magnetică pentru depistarea problemelor lombare

Durerea este primul semn care indică o problemă la coloană, însă simptomatologia afecțiunilor lombare este mult mai vastă. Reducerea mobilității coloanei lombare, paresteziile, tulburările de sensibilitate la nivelul picioarelor și slăbiciunea musculară la nivelul acestora, tulburările de mers (mers șchiopătat, imposibilitatea de a merge) sau durerea extinsă la nivelul șoldului sau membrelor inferioare pot fi simptome ale unei afecțiuni instalate. Principalele afecțiuni care pot fi depistate cu ajutorul RMN-ului la coloana lombară sunt:

  • Spondiloza lombară;
  • Hernia de disc;
  • Discopatiile lombare;
  • Stenoza spinală;
  • Radiculopatia;
  • Formațiunile tumorale localizate la nivelul coloanei lombare;
  • Leziunile traumatice ale maduvei spinării;
  • Scleroza multiplă;
  • Tulburările de statică vertebrală;
  • Patologiile infecțioase: spondilodiscite, abcese paravertebrale, osteomielite;
  • Fracturile vertebrale;
  • Spondilartritele;
  • Malformațiile.

Cât costă un RMN lombar

Prețul investigațiilor imagistice variază în funcție de complexitatea acestora, dar și de clinica unde alegi să le efectuezi. Asta înseamnă că trebuie să aloci mare importanță procesului de informare prealabilă dacă vrei să beneficiezi de oferte avantajoase. În cazul variantelor fără substanță de contrast, la Eminescu 100 prețul pornește de la 650 de lei, însă poți beneficia de procedură gratuit dacă te prezinți la clinică cu bilet de trimitere.

RMN nativ sau RMN cu substanță de contrast

Pentru cazurile mai puțin complexe și pentru pacienții care sunt alergici la substanțele de contrast, RMN-ul nativ este singura soluție viabilă, care oferă informații cu privire la starea internă a zonei investigate. În cazul în care este nevoie de o imagine mai amplă și mai detaliată a organelor sau a țesuturilor, personalul va administra pe cale injectabilă o substanță pe bază de Gadolinium, pentru a accentua claritatea și precizia datelor colectate. Medicul stabilește în funcție de patologia suspectată dacă pacientul necesită efectuarea unui RMN nativ sau RMN cu substanță de contrast.

Fă o programare la Eminescu 100

Dacă îți dorești să poți efectua toate controalele și investigațiile necesare în același loc în care vei urma și tratamentul pentru afecțiunea cu care te confrunți, programează o vizită în cadrul clinicii Eminescu 100. Aici vei avea parte de servicii variate pe toate palierele medicinei, personal calificat și tehnologie de ultimă generație în așa fel încât să poți depista în timp util orice problemă care, pe termen lung, ți-ar putea pune viața în pericol.

Scapă complet de durerile de spate tratând cauza nu simptomele! Programează un RMN lobar și descoperă natura problemei cu care te confrunți pentru a o trata corect!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ