spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Salariile angajaţilor din muzeele şi bibliotecile din ţară „vor creşte foarte curând”, anunță Ministrul Culturii, Raluca Turcan

Știri din Județ

Publicitate
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că salariile angajaţilor din muzeele şi bibliotecile din ţară „vor creşte foarte curând” urmând să fie emisă o ordonanţă de guvern în acest sens.

„Salariile celor angajaţi în muzee şi biblioteci în ţară vor creşte. În momentul de faţă sunt la bilanţul a multe discuţii cu ministrul Finanţelor. Actul normativ este pregătit, avizat de Ministerul Finanţelor, urmează decizia în Guvernul României. Acest pas nu mai ţine de mine, însă din discuţiile pe care le-am avut atât cu primul ministru, cât şi cu vicepremierul Marian Neacşu, răspunsul este că aceste salarii vor creşte foarte curând”, a explicat ministrul Raluca Turcan, în conferinţa de presă susţinută la Sibiu.

Publicitate

Potrivit ministrului, angajaţii din muzeele şi bibliotecile din subordinea Ministerului Culturii vor avea salarii majorate la fel ca şi colegii lor din muzeele şi bibliotecile subordonate Ministerului Educaţiei.

„Creşterile sunt similare cu creşterile efectuate în Educaţie la începutul anului, pentru că, de fapt, nemulţumirea majoră a plecat de la inechitatea creată între angajaţii din muzeele şi bibliotecile aflate în subordinea Ministerului Educaţiei şi angajaţii din muzee şi biblioteci din domeniul cultural”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a mai precizat că majorarea salariilor muzeografilor şi bibliotecarilor urmează să fie prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Joi a avut loc o grevă japoneză declanşată de angajaţii din muzeele şi bibliotecile publice din România, nemulţumiţi de nivelul salarizării.

Sursa: agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai