spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Medicii de familie din Sibiu au intrat în grevă japoneză

Știri din Județ

Publicitate

Medicii de familie din județul Sibiu au anunțat că au intrat în grevă japoneză și vor temporiza toată activitatea medicală programabilă.


Dr. Mădălina Iosif, președintele Societății Medicilor de familie din județul Sibiu a declarat pentru Sibiu Independent: „Medicii de familie au intrat în grevă japoneză până la rezolvarea problemei decontărilor. Avem speranțe că în decembrie se vor primi toți banii” . Ea a precizat că s-a emis în 23 noiembrie hotărârea de guvern nr. 1157 prin care se face o rectificare bugetară. Dr. Iosif crede că problema nu este neapărat la colegii de la Casa de Asigurări de Sănătate, cât la Ministerul de finanțe care nu a alocat banii necesari.

Medicii au mai anunțat, public, că pacienții care nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate sunt strict sub incidența răspunderii Caselor județene de asigurări de sănătate și a CNAS.

Medicii spun că se află în mari dificultăți deoarece Casa de Asigurări nu le-a decontat decât 64% din cuantumul serviciilor medicale oferite luna trecută. În plus, problemele sunt mai multe și trenează de luni bune.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă