spot_img
19.3 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase și DEE, în Cisnădie, Cartierul Arhitecților și Cisnădioara

Știri din Județ

Publicitate
În perioada 15 – 19 aprilie 2025, SOMA Sibiu, principalul furnizor de colectare de pe raza județului, organizează la Cisnădie o campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase și DEE (Deșeuri echipamente electrice și electronice).
  • Cisnădie: 15-19 aprilie 2024
  • Cartierul Arhitecților: 18 aprilie 2024
  • Cisnădioara: 19 aprilie 2024

În zonele de case, cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile de care vor să se debaraseze în fața porții, în ziua în care scot și pubela neagră.

Publicitate

Locuitorii de la blocuri pot depozita deșeurile voluminoase la platformele publice de colectare, în zilele specificate.

Cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile la prima oră a dimineții (ora 7:00).

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri și nu pot fi transportate de mașinile obișnuite de colectare. Printre exemplele de deșeuri voluminoase care vor fi ridicate în această campanie se numără mobilierul de grădină (scaune, mese, figurine, cuști de animale etc.), cel din locuințe (dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre etc.), jucării de mari dimensiuni (tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie etc.), elemente de stolerie (tocuri, uși, ferestre etc.), instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală (leagăne, cărucioare de copii, balansoare, mese de masaj etc.), dar și obiecte textile de mari dimensiuni (covoare, preșuri, carpete, etc.).

Deșeuri de echipamente electrice și electronice DEEE – sunt toate echipamentele din casă pe care le alimentăm la priză și la un moment dat s-au stricat sau vrem să le înlocuim cu altele noi: frigider, mașină de spălat, calculatoare, laptopuri, tablete, telefoane, televizor, monitor, radio, fier de calcat.

Campanie de coletare a deșeurilor periculoase

Cisnădie: 20 aprilie 2024

Cetățenii sunt invitați să aducă deșeurile periculoase în locația fixă de pe Str. Stejarului, Bl. 23 (Grădina Mare) în intervalul orar 08-16:00.

Cartierul Arhitecților: 20 aprilie 2024

Cetățenii sunt invitați să aducă deșeurile periculoase în locația special amenajată, de pe Str. Grigore Ionescu, în intervalul orar 08-16:00.

Cisnădioara: 19 aprilie 2024

Aceasta se va desfașura din poartă în poartă, iar cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile la prima ora a dimineții (ora 7:00).

☢️ Exemple de deșeuri periculoase: baterii și acumulatori uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, îngrășăminte chimice, stingătoare de incendiu, lacuri și vopsele uzate, cleiuri și adezivi, uleiuri, lichid de frână și lubrifianți, doze de spray& recipienți sub presiune care încă au conținut, materiale de lustruire.

Campaniile de colectare a deșeurilor periculoase, voluminoase și DEE se adresează doar persoanelor fizice și sunt gratuite.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitarea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!