spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

SADU: Parteneriat public-privat pentru primul Landscape Hotel rotativ din Europa

Știri din Județ

Publicitate

După 130 de ani de la prima hidrocentrala din România construită la Sadu, comuna sibiană a reușit să se remarce, din nou, pe harta Europei, de această dată. Astăzi, la sediul primăriei, s-a semnat parteneriatul public-privat între comuna Sadu și Inovasset Srl pentru construirea primului Landscape Hotel din Europa cu unități de cazare motorizate. Fiecare unitate se va roti în jurul propriului ax.

Publicitate

Investiția care se va desfășura în două etape aduce o inovație pentru Europa. În lume mai există puține clădiri hoteliere rotative. Proiectul este evaluat la 7 milioane de euro și primăria Sadu a oferit în concesiune pe 49 de ani terenul în suprafață de peste 41.000 mp situat în Valea Plaiului.

Primarul Valentin Ivan a subliniat rolul importat în această colaborare a Sibiu Business Agency, structură a Consiliului Județean Sibiu, creată pentru atragerea de investitori mari în județ. Ruben Perju, investitorul acestui proiect a recunoscut că de doi caută locația ideală și faptul că a găsit deschidere la Sibiu Business Agency a ajutat mult. I s-au recomandat 5 zone potențiale în județ, iar locația din comuna Sadu s-a dovedit cea mai bună.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, prezentă la ceremonia de semnare a parteneriatului, a subliniat importanța turistică a investiției pe plan mondial. De asemenea, se vor deschide oportunități pentru afacerile locale și promovarea produselor tradiționale, dar și crearea de locuri de muncă.

Turism de lux la nivel mondial

Ruben Perju a spus că în aproximativ doi ani prima fază a proiectului va fi finalizată, dacă nu există obstacole privind avizele. El a precizat că aceste clădiri se vor integra în peisaj și vor oferi turiștilor cazați o priveliște exclusivistă. Și prețurile vor fi pe măsura investiției. O noapte de cazare va fi între 450 și 1000 de euro și va fi destinată doar adulților, în prima fază. Investiția în faza doi va cuprinde mai multe unități de cazare rotative, care pot urmări soarele sau la alegerea clientului.

Valentin Ivan a declarat că acest proiect pune în valoare potențialul de dezvoltare durabilă a Văii Sadului.

VIDEO: Declarații de presă la ceremonialul de semnare a protocolului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ