spot_img
15.9 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Zi deosebită pentru comunitatea de credincioși din Mediaș. Corul de copii au oferit răspunsurile liturgice la slujba de duminică

Știri din Județ

Publicitate

Duminică, 14 aprilie 2024, în Duminica a V-a din Post, pentru Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil Mediaș” și pentru comunitatea de credincioși din Mediaș a fost o zi cu totul deosebită, o zi încărcată cu multe emoții și bucurii duhovnicești, pentru că a fost o zi dedicată celor mai tineri mărturisitori ai lui Hristos, copiilor ortodocși din comunitatea medieșană, potrivit mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

Ziua a început într-un glas de acorduri îngerești, la Sfânta Liturghie răspunsurile liturgice fiind date de ”Corul de copii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ai Catedralei Mediaș”, condus de către domnul profesor Ovidiu Moldovan.

Acest cor reprezintă un vis devenit realitate al părintelui Protopop Ovidiu Ioan Găban, care de mult timp și-a dorit un cor de copii care să cânte la catedrală.

Corul a luat ființă în anul 2023, iar prima apariție au avut-o la Sfânta Liturghie care a deschis Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Mediaș din 9 septembrie 2023, iar de atunci se adună periodic și încântă credincioșii catedralei la Sfintele Liturghii duminicale.

Corul este alcătuit din 40 de copii din diferite parohii ale Protopopiatului Mediaș, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Vizibil emoționat la finalul frumoasei slujbe părintele protopop a declarat:  „A fost o simfonie a emoțiilor așezate pe portativ. Am trait împreună ceva deosebit astăzi în catedrala noastră. Biserica noastră astăzi a fost un colț de Rai, a fost cerul pe pământ în mireasma Duhului Sfânt, a fost locaș de închinare, a fost catedrala păcii și luminii, toată cânt și melodie, toată dulce bucurie.

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer