spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 22 mai, 2024
spot_img

Fotograful primarului Sibiului primește sume mari, din nou, pe Agenda Culturală

Știri din Județ

Publicitate

Nimeni nu spune că Sebastian Marcovici nu este un fotograf bun. Nici că nu are talent la cântat în formația sa. Dar el este cunoscut drept fotograful primarului Sibiului, Astrid Fodor. Cumva, Fodor, l-a preluat de la Iohannis. La toate evenimentele unde participă Astrid Fodor, Sebastian Marcovici realizează pozele pe care apoi le găsim postate de Primăria Municipiului Sibiu. Și este plătit pentru asta. Dar, an de an, Sebastian Marcovici beneficiază de fonduri substanțiale de la Primăria Sibiu pentru două festivaluri.

Publicitate

Foto principal: Sebastian Marcovici alături de primarul Astrid Fodor


Unii s-au prins că Primăria Municipiului Sibiu are fonduri mari din taxele și impozitele colectate de la sibieni și firme. Și că se dau aceste fonduri cu mână largă pe Agendele Culturale, Sportive etc. Cea Culturală are drept scos încurajarea actelor artistice, a evenimentelor culturale și pentru a atrage turiștii.

Dar, când vine vorba de împărțitul banilor, an de an, grosul merge spre aceleași entități culturale. Chit că unele sunt controlate de patroni de presă sau oameni apropiați primarului.

Analiza de astăzi se oprește strict la Sebastian Marcovici și Festivalul său Focus in the Park. Anul acesta, festivalul ajuns la a 11-a ediție, a primit, din nou, suma maximă de 300.000 de lei de la Primăria Sibiu.

Doar că de anul acesta Festivalul Focus in the Park, care are lor în Parcul Sub Arini, a anunțat că pune în vânzare bilete. Ori aici este o contradicție. Spre exemplu, evenimentele din Piața Mare, alt spațiu public, care cer finanțare de la Primăria Sibiu se desfășoară fără bilete. Altele cu bilet, nu primesc bani de la Primărie.

Biletele sunt de mult scoase la vânzare pe site-uri de specialitate

Se pare că Parcul Sub Arini nu mai este spațiu public sau nu se supune acelorași reguli. Așa că fotograful primarului poate lua și bani de la Primărie pe Agenda Culturală și poate și primi parcul public să îl închidă pentru a tăia bilete.

Trupe titrate sunt anunțate, în realitate…

În descrierea pe scurt a proiectului Focus in the Park pentru care Primăria Sibiu a dat 300.000 de lei și recunoașterea pe Agenda Culturală, asociația condusă de Marcovici scrie că va aduce două formații cunoscute din Marea Britanie: „Line up-ul final al ediţiei din acest an aduce cu sine doua premiere la Sibiu: participarea trupelor internaţionale cu o pondere de peste 50 % şi prezenţa a două dintre cele mai titrate trupe din Anglia, care vor urca pentru prima dată pe o scenă din Sibiu.”

Doar că în prezentarea pe siteul festivalului apare doar trupa britanică The Subways. Cap de afiș apare Goran Bregovic și formația sa din Serbia. Bregovic este un artist cunoscurt, care a mai concertat în România. Dar este deja învechit și nu se prea adresează publicului ce tindea să meargă la Focus in the Park în edițiile anterioare.

Revenind la trupele „cele mai titrate din Anglia” încă le așteptăm, pentru că doar cea anunțată The Subways este departe de a fi măcar cunoscută chiar și în Anglia. Mai ales că în ultimii ani formația a pierdut membrii fondatori și nu a mai scos albume noi.

A doua formație britanică va fi anunțată mai tărziu, conform anunțului organizatorilor Focus in the Park, alături de alte nume de artiști invitați.

Fotograful primarului ia bani și pe un Festival dedicat fotografiei

Focus in the Park este festivalul mai vizibil al lui Sebastian Marcovici. An de an, el mai primește bani pe Agenda Culturală pentru Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu. O găselniță unde își prezenta la început propriile fotografii realizate pentru primar, devenit acum festival internațional. Pentru care primește 90.000 de lei de la Primăria Sibiu. Chit că Sibiul are un Festival Internațional de Fotografie cu o tradiție de 40 de ani. Dar nu „Focus”.

Extras din Agenda Culturală 2024
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Țara parlamentarilor vampiri