spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Știri din Județ

Publicitate

După ce lunile trecute, comuna Loamneș era în centrul atenției naționale după ce un tavan de rigips s-a prăbușit într-o clasă, am fost la fața locului să vedem situația la zi. Școlile din satele Loamneș, Alămor, Armeni și Hașag au beneficiat de investiții în ultimii ani, dar multe proiecte prin PNRR sunt așteptate să fie deblocate spre finanțare. Grădinița din Alămor funcționează într-un spațiu modernizat de o lună de zile.

Publicitate

Primăria Loamneș a accesat 4 proiecte pe PNRR pentru modernizarea școlilor din localitate, ne-a declarat primarul Maria Grevu.

În ce privește incidentul de la școala din Alămor, expertiza contractată după incident, a arătat că structura a căzut din cauza depunerilor de găinaț de porumbei și a curenților de aer. Pentru siguranță, primăria a decis să demonteze toate tavanele false. Școala este prinsă în noul proiect PNRR de modernizare.

Deja curțile școlilor din Loamneș și Hașag au fost modernizate.

Grădinița Alămor funcționează într-un spațiu modern

Masa sănătoasă pentru copiii din satele comunei

Deja de mai bine de o lună de zile, totii copiii care frecventează școlile comunei beneficiază de masă sănătoasă. Primăria a contractat pentru început senvișuri sănătoase. După finalizarea investițiilor în școli prin proiectele PNRR accesate se va trece la masa caldă.

Cursuri de dansuri populare

Copii din sat participă la cursuri de dansuri populare cu doi profesori de la Cluj, mutați în Armeni. Familia Rusu învață elevii tradițiile populare prin dans. Copiii participanți pot astfel să reînvie dansul popular tradițional, specific zonei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ