spot_img
16.2 C
Sibiu
marți, 07 mai, 2024
spot_img

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…

Știri din Județ

Publicitate
«Spuneți fiicei Sionului: Iată Împăratul tău vine la tine blând și șezând pe asină, pe mânz, fiul celei de sub jug». (Matei 21:5)

Floriile, o sărbătoare cu multe necunoscute și la fel de multe întrebări. Lumea nu știa ce se petrece, își punea întrebări cu privire la tânărul rabin care face zarvă și aduce tulburare. Cine este Acesta pe care lumea Îl aclamă și-L urmează? Șușotelile și discuțiile pe la colțuri nu au întârziat, apoi acestea s-au mutat in piața mare și refrenul a fost ușor de învățat. De la “Osana” până la “Răstignește-l!” a fost o distanță de câteva zile. Floriile din sărbătoare s-au metamorfozat în spinii țepoși din ziua judecării. Regele nu e surprins de schimbarea omului! Cu toate că știe cine este omul, El îl iubește și nu îl ocolește!

Publicitate

Regele vine spre oameni, vine spre locul judecății, El stie tot ce se petrece în jur, este Dumnezeul atotștiutor. Nu fuge de Ghetsimani, vine spre cruce. Un rege care vine călărind un măgar (animalul care simboliza în cultura evreiască pacea), vine să aducă pacea, pacea sufletească a omului și nu pacea militară. Nu vine să restaureze o pace politică romană sau să rezolve conflictele etnice, El vine să împace omul cu Creatorul său. Omul s-a îndepărtat de Creator, dar Fiul vine spre noi… Vine să fie încoronat, oamenii pregătesc sărbătoarea, o fac în primele trei zile, după care vine răzbunarea. Trei zile este rege pentru ei, apoi este cel mai mare tâlhar de care vor să scape. Pentru alții, Isus este rege toată viata, iar pentru cer, El este Rege veșnic. Pentru tine, Isus este rege ? Pentru cât timp?

Sărbătorim venirea Regelui în Ierusalim, acest lucru semnifică mai mult decât o vizită oficială a unui demnitar. Regele e umil, smerit și cu un plan concret. Punctul culminant nu era nici încoronarea cu laurii ieftini și improvizați ai oamenilor entuziasmați, nici sala de sus unde au mâncat împreună ultima cina, nici grădina lacrimilor, a sărutului vânzării Lui, nici curtea încălzită de focul suspiciunilor și al trădărilor, nici sala de judecată, nici temnița rece precum erau inimile dușmanilor Lui, ci era Crucea de pe deal. Regele vine la cruce. Nu fuge de ea, nu o ocolește, nu o abandonează, ci o duce în spinare cu demnitate, chiar dacă obosește și este frânt și zdrobit în urma bătăilor, El nu renunță, e cineva care o duce pentru o vreme, dar Regele ne-o poartă restul vieții. Este pus pe cruce și străpuns de nemiloasele piroane, străpuns cu sulița bine ascuțită a soldatului roman, înțepat de spinii fioroși ai coroanei puse pe cap, o imagine a unui Rege, special, țintuit pe crucea de la Golgota. Ce imagine! Ce încoronare! Ce final al unui Rege care a dat, a oferit, a făcut numai bine! Ce sărbătoare! Ce bucurie în inimile celor care îl voiau de mult răstignit! Da, Regele care vine spre Ierusalim pentru aceasta a venit în lume, pentru cruce! Acolo Regele a adus împăcarea omului cu cerul. De acolo omul poate primi iertarea! Reabilitarea începe de la cruce. Crucea înlocuitoare este Vestea Bună pentru mine! El a venit să fie pus în mijloc, în locul meu. Al meu și al tău era locul de la mijloc. Pentru aceasta a venit Regele…, să mă înlocuiască pe mine! Fii convins și tu de acest lucru, sărbătorește venirea Regelui, nu pe flori si nici pe muzica oamenilor bucuroși că au un Rege de al lor…, ci vine pentru a primi spinii, cuiele, biciul și Crucea. Vine spre noi și azi cu un mesaj clar: Am venit pentru tine, pentru că te iubesc necondiționat și nelimitat! Am luat Crucea în spate și am dus-o pe Golgota, pentru ca să-ți aduc iertarea!


Hristos a dovedit că ne iubește în cel mai sublim mod, singurul, de altfel, care a arătat acest lucru față de omenirea ostilă. El a murit pentru ca noi să putem trăi. A înviat și acest lucru ne oferă cea mai mare siguranță, avem un Rege viu! Acest Rege care a venit va reveni la ceasul cunoscut doar de Tatăl, dar El se va ține de Cuvânt așa cum a făcut-o dintotdeauna! Până atunci, să-L iubim pe El și să ne încredem în Cuvântul pe care ni l-a lasat! Hristos e viu! Avem un Rege care vine spre noi, e pe drum!

Sorin Cigher – pastorul Bisericii Baptiste „Sion” din Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Jocul tradițional de Țuru la Mediaș

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ