spot_img
16.2 C
Sibiu
vineri, 10 mai, 2024
spot_img

Victorie a sibienilor cu ajutorul USR. Proiectul de Bugetare Participativă a fost aprobat de Consiliul Local, după o pauză de patru ani

Știri din Județ

Publicitate
„Salutăm reluarea bugetării participative, oprită de Primărie din anul 2020. Consilierii USR au cerut în mod repetat reluarea acestui proces prin care membrii comunității se pot implica direct în administrarea orașului” a declarat Diana Mureșan, consilier USR s̗i candidat pentru Consiliul Local Sibiu al Alianței Dreapta Unită.

Presiunile făcute de consilierii USR în discuțiile cu primarul Astrid Fodor, în ultimii patru ani, au dat roade, chiar dacă cu întârziere: proiectul de Bugetare Participativă, care permite cetățenilor orașului Sibiu să propune obiective de investiții care să fie votate și implementate din bugetul orașului, a fost adoptat de Consiliul Local Sibiu și va aduce primele 10 proiecte anul acesta.

Publicitate

USR Sibiu a reușit în 2024 să introducă în bugetul adoptat al Municipiului Sibiu mai multe proiecte importante, printre care Bugetarea Participativă și finanțarea primelor studii privind construirea unor pasaje la interesecțiile importante ale șoselei Alba Iulia.

„Sunt orașe în care acest proiect a funcționat non-stop în ultimii ani, la noi se blocase undeva, dar acum îl punem împreună pe direcția cea bună și noi sperăm să nu se mai oprească”, a explicat Diana Mureșan în ședința Consiliului local în care a fost adoptat proiectul, care va primi de la cetățeni propuneri în perioada 10 mai – 10 iunie.

„Așa cum au fost și celelalte proiecte cerute de consilierii USR și care au ajuns aici, în Consiliul Local și în bugetul orașului, toate au un singur scop: un Sibiu care să se dezvolte pentru oameni, pentru nevoile lor.

Îi invităm pe sibieni să participe în număr cât mai mare la acest proces al bugetării participative și să putem implementa împreună niște proiecte bune, inovatoare și creative pentru Sibiu”, a transmis sibienilor Diana Mureșan, consilier USR Sibiu, care va candida și în acest an pentru Consiliul Local Sibiu, din partea Alianței Dreapta Unită.

Fiecare proiect propus de sibieni și admis de Primăria Sibiu va avea alocat un buget de 150.000 de euro, cu posibilitatea ajustării bugetului după caz. Vor fi alese maxim 10 proiecte în acest an, care vor fi implementate în 2024 sau 2025, în funcție de complexitate.

Comunicat de presă transmis de USR Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meci de vacanță pentru ACS Mediaș

În căutarea victoriei salvatoare