spot_img
16.2 C
Sibiu
miercuri, 15 mai, 2024
spot_img

Femeia care s-a înecat cu mâncare la Sibiu, salvatoare pentru alți pacienți

Știri din Județ

Publicitate
Femeia a ajuns în stare gravă la spital în urmă cu aproximativ o săptămână. Aceasta s-a înecat cu mâncare în timp ce se afla în incinta unui restaurant situat în Parcul Sub Arini din Sibiu. Familia acesteia a decis ca organele femeii să fie prelevate, ajutând astfel la salvarea de noi vieți.

Deși a primit ajutor din partea unor clienți ai restaurantului, dar și a echipajului de prim-ajutor, după mai multe zile de spitalizare, starea femeii nu evolua favorabil. Aceasta a fost declarată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București, Cluj și Iași. 

Publicitate

Intervenția de recoltare a organelor – ficat, rinichi, cornee și os – a fost realizată în cursul zilei de duminică, 28 aprilie 2024. Echipa de la București a prelevat țesut osos, medicii de la Iași au recoltat ficatul și corneea, iar echipa de la Cluj a prelevat rinichii. După prelevare, echipele de medici au plecat de urgență către centrele de transplant de care aparțin. 

„Pacienta în vârstă de 50 de ani a fost adusă în data de 21 aprilie 2024 în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intubată și ventilată mecanic, după asfixie mecanică. Din UPU, conform evaluării inițiale, pacienta a fost preluată de Serviciul Neurologie și, în timpul investigațiilor, starea deja precară a acesteia s-a agravat, fiind preluată de urgență de Secția Neurochirurgie în stare gravă, unde a fost operată în cursul aceleiași zile, din cauza unui hematom intracranian.” transmite Spitalul Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dorește să transmită condoleanțe și mulțumiri familiei îndurerate pentru frumosul gest de a accepta ca pacienta să devină donator de organe, un act medical care cu siguranță va oferi o nouă șansă la viață unor pacienți aflați în suferință. 

Prelevarea realizată duminică, 28 aprilie, la SCJU Sibiu a fost prima din acest an.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri