spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 19 mai, 2024
spot_img

SIBIU: Noua bază sportivă de la Obor se deschide electoral. 2000 de lei taxa pe meci, 600 lei ora de antrenament

Știri din Județ

Publicitate

Deși construită din bani publici, cu scopul de a încuraja sportul, Baza Sportivă Obor de la ieșirea spre Mediaș, va avea parte de tarife piperate pentru închirierea terenului de fotbal. Restul terenurilor de baschet, volei, tenis se pot închiria gratuit pe bază de programare online. Adrian Bibu, consilier local PNL Sibiu a criticat Primăria Sibiu pentru impunerea unor tarife așa mari de 2000 de lei pe meci și 600 lei pe ora de antrenament. El a spus că așa NU se încurajează sportul la juniori și tineri.

Publicitate

Liberalii din Consiliul Local Sibiu au refuzat la finele lunii aprilie să voteze regulamentul propus de primarul Astrid Fodor pentru folosirea bazei sportive Obor. Aceasta era finalizată de ceva vreme, dar s-a amânat intenționat inaugurarea pe 9 mai la ora 17, chiar înaintea debutului campaniei electorale.

ACTUALIZARE: Primăria Sibiu a amânat inaugurarea pe vineri 10 mai ora 17.30.

Adrian Bibu, liderul consilierilor locali PNL Sibiu, a spus în ședința de Consiliu Local că liberalii nu pot vota tarifele impuse de Primărie de 2000 de lei pe meci și de 600 de lei pe ora de antrenamet. Aceste tarife sunt pentru terenul de fotbal amenajat cu iarbă naturală. Bibu a subliniat că deși în studiul de fezabilitate era prevăzut ca terenul resepctiv să fie sintetic, el a fost făcut cu iarbă naturală, ceea ce va reduce posibilitatea de a fi folosit la de 3 ori pe săptămână. Iar terenul se va degrada rapid.

Bibu a spus că s-a consultat cu mai multe cluburi sportive de juniori și tineri din Sibiu și părerea a fost unanimă: prețurile sunt prea mari pentru a putea fi folosit de acestea. Astfel, terenul va fi folosit doar de persoane adulte cu bani mulți.

Primăria Sibiu a investit 12,7 milioane de lei (adică 2,5 milioane de euro) pentru terenuri de sport în aer liber, alei și câteva vestiare modulare. (CITEȘTE AICI) Accesul la această bază sportivă va fi doar pietonal, prin skate-park. Lucrările au demarat în aprilie 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sfințirea Bisericii Ortodoxe din Cisnădioara

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig