26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Centrul social ”Tavi Bucur” din Cisnădie a fost modernizat ca la carte și va primi 30 de beneficiari de la Râu Vadului

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a semnat zilele acestea procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor privind modernizarea și reabilitarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Tavi Bucur”, situat în orașul Cisnădie, str. Livezii, nr. 36. Centrul face parte din structura Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPC), instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu.

Capacitatea centrului este de 30 de paturi și, în scurt timp, aici vor fi preluați beneficiari din Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Râu Vadului.

Modernizarea imobilului a fost realizată de societatea BALOR-CONS SRL din Sibiu, pe o perioadă de 18 luni, și a constat în lucrări majore care au condus la asigurarea unui confort deosebit pentru cazarea și îngrijirea persoanelor în vârstă și cu dizabilități.

Publicitate

Principalele lucrări de construcție executate au vizat izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, schimbarea pardoselilor, recompartimentări, finisaje interioare și exterioare, refacerea terasei, a sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale cu jgheaburi și burlane. De asemenea, au fost refăcute instalațiile termice și au fost montate panouri solare pentru alimentarea cu apă caldă, au fost reabilitate instalațiile electrice pentru a reduce consumul energiei electrice și au fost modernizate  instalațiile sanitare.

Investiția a inclus și dotarea cu elemente care să accesibilizeze clădirea, astfel că imobilul a fost prevăzut cu ascensor pentru persoane și montcharge pentru transportul alimentelor. Totodată, s-a urmărit respectarea unei siguranțe sporite, prin montarea unui sistem de alarmă și a unui sistem TVCI de supraveghere video.

Valoare investiției este de 6.793.115,56 lei cu TVA, din care suma de 2.518,458.00 lei cu TVA

reprezintă sponsorizarea oferită deSocietatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, iar restul banilor provin din bugetul local al județului Sibiu.

Am încheiat încă o investiție în infrastructura socială, posibilă și datorită sprijinului financiar oferit de societatea ROMGAZ, căreia îi mulțumim public pentru implicarea generoasă în demersul Consiliului Județean Sibiu privind modernizarea sistemului de asistență socială. Și merită să reamintim contribuția substanțială avută de ROMGAZ la susținerea investițiilor Consiliului Județean Sibiu de la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Prin modernizarea Centrului <<Tavi Bucur>> din Cisnădie, am urmărit să fie create condiții bune și sigure, precum și facilități de deplasare pentru semenii noștri nevoiți să fie îngrijiți în astfel de centre, dar și pentru personalul care se va ocupa de ei. Nu în ultimul rând, investiția va aduce beneficii și în ceea ce privește economiile care se vor face la consumul de energie electrică și termică, aspect avut în vedere la fiecare reabilitare și modernizare a imobilelor aflate în proprietate”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu