17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Dezinsecție la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Sibiu

Știri din Județ

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu adresează scuze în eventualitatea creării unui disconfort în cursul zilei de 06 iunie 2024, când, timp de aproximativ două ore, în jurul amiezii, activitatea în Unitatea de Primiri Urgențe s-a desfășurat la capacitate redusă.

Motivul pentru care a fost necesară o reorganizare a activității UPU, precum și dirijarea patologiilor ușoare către CPU al Spitalului Militar a fost efectuarea unei dezinfecții în rotondă. În urma unui caz care s-a prezentat în cursul nopții trecute la Unitatea de Primiri Urgențe (o pacientă ale cărei analize medicale au relevat existența unei bacterii) conducerea spitalului alături de Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale au hotărât dezinfectarea zonei pentru a asigura în continuare buna funcționare a serviciului și un mediu steril și sigur de tratare a pacienților. Din fericire, activitatea a revenit la normal în cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere, transmit reprezentanții SCJU Sibiu pe pagina de Facebook

Cât de periculoasă este bacteria acinetobacher?!

Conform primelor date, pacienta a fost diagnosticată cu o infecție cauzată de bacteria acinetobacher. Un astfel de virus este foarte periculos, mai ales că se transmite de la o persoană la alta, prin contact direct sau prin contactul cu suprafețe contaminate. Cei care sunt expuși bacteriei pot provoca pneumonie, dar și infecții ale sângelui sau ale rănilor. Necesitatea dezinfectării zonei UPU a venit tocmai din cauza rezistenței extraordinare a bacteriei la antibiotic. În România au mai existat cazuri în care pacienți infectați cu bacteria acinetobacher au murit.

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic